Buzdolabı kart test cihazı

firatcanss

Üye
Katılım
1 Eki 2022
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba. atölyemde buzdolabı kartlarını yapmaya çalışıyorum fakat, kartı yaptıktan sonra nasıl test edebilirim bunu bilmiyorum bazı kartcılarda kartı yaptıktan sonra seri lamba şeklinde motorun çalışıp çalışmadığını görebilecekleri bir test kiti mevcut. bunu atölyeme nasıl kurabilirim. araştırma yaptım fakat uygun bir şey bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.
 
Merhaba , kendi bilgim kadarıyla umarım sana yardimcı olabilirim, bahsettiğin düzeni atolyende oturtman için kartları tamir ettikten ya da sağlamlığından şüphelendiğin kartların enerji giriş ve çıkışlarını ölçü aletiyle tespit edip ölçmen daha sonra enerjinin girmesi gereken yere enerji verip çıkışı yine ölçü aletiyle veya seri lambayla kontrol edebilirsin diye düşünüyorum. İlerleyen dönemde soketli bir kit yaparsın kendine lambalı falan. Ama bence önemli olan enerjiyi doğru yerden vermek yoksa kart gümler ☠ aman diyim !.
 
Kombi kartları için böyle test ekipmanları varmış ama buzdolabı için hiç duymamıştım. Buzdolabı kartlarında çok fazla seçenek var. Birbirinden farklı kontrol ve kumanda yöntemleri var. Hazırda böyle bir ekipman olacağını sanmam. Onarımını yaptığın kartların giriş ve çıkış pinlerinin nereden gelip nereye gittiğini biliyorsan birkaç adet çok turlu pot, birkaç adet anahtar ve seri lambayla zaten test edebilirsin.
 
buzdolabı kart çeşitleri o kadar çok ki,(sadece buzdolabı kartı değil beyaz eşya kartları da dahil) böyle bir test kiti yalan. @HVACR_EMRE kardeş doğru söylemiş. girişe doğru voltaj vereceksin, (mümkün mertebe seri lamba kullan) çıkış voltajlarını biliyor olacaksın (iyi bir veri tabanın olmalı) çıkış voltajlarını uygun tüketicilerle test edeceksin. (ac veya dc ampul ve uygun güçte olmalı) bazen tamir ettim ettim dersin çıkışta ölçü aletiyle doğru voltaj görürsün ama amperi yoktur ölü-boş voltajdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,289
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst