Buzdolabı Dondurucu Fanı Çalışmıyor

Fani belli bir süre prizde dene. Ara ara durdur tekrar calistir. Sorunsuz çalışıyor ise
Kart üzerinde fana yol veren röle arızası olabilir. Yada kart üzerinde kapasitorler den biri verimsiz çalışıyor olabilir
 
Herkese yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim. Forumdan cevap beklerken kendi kendine fan çalışmaya başladı. Şuanlık eskisi gibi soğutuyor.
O zaman şimdilik geçmiş olsun. NF prizden bir süre çekili kalıp ilk prize takılıp çalıştırmada evaporatör fanı bu anlarda hemen devreye giremiyor, dondurucu bölüm yeterince soğuduğunda veya normal çalışma rejimine geldiğinde bu fan o zaman devreye giriyor, bu aklınızda bulunsun, çünkü bizim arçelik 5285 NF FH'da da dondurucu bölmedeki fanın çalışma durumu aynen bu şekildedir.

Dün, bugün ben de evdeki arçelik 5285 NF'la sürekli meşgulüm, dün harici (montajını kendim yaptığım UPS kutulu) defrost sistemi rezistanslara çıkışta defrost eriten elektriği bu kutudaki çıkış prizine göndermedi, kucağıma alıp balkona götürüp ölçtüğümde 220 volt AC'yi kendi içinden irtibatı sağlayıp ancak o zaman verdi, NFdaki karta giden asıl çalıştırma elektriğini kesip. Bugün de defrost kısmında aşırı eriyen sular yüzünden (Dün üst fan kar, buza değip çok kötü ses yapıyordu, kendi defrost arızasını böyle belli etmişti) termostatın ekli (lehimli, bantlı) bağlantısının yalıtımını bozmuştu bu yüzden 16 kohm termostat uçları omaj değeri avometreden okunmuyordu, avometre prob uçlarıyla soket içini biraz çizince elektronik termostat uçlarındaki 16 k'yı ancak o zaman okudum ve az önce yerine taktım, çünkü NF dünden beri hiç durmadan çalışıyordu. Yani 2 gündür ben de NF buzdolabı sistemini yakın takipteyim, oluşan bazı sıkıntılarını düzeltme peşindeyim, bir telaştayım, gördüğünüz gibi. Neyse ki eski normal haline tekrar geri getirebildik.. Kolay gelsin.
 
arkadaşlar çekmeceli derin donduruculardaki şimdiki''f'' enerji grubu ''a+'' enerji grubuyla eş değermi ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst