Buzdolabı boyanırmı?

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Katılım
7 Mar 2010
Mesajlar
1,590
Puanları
756
Yaş
44
Konum
Irak
Arkadaşlar merhaba. Ufak çaplı Bi yangın atlattık. Çok şükür sadece dolabın yanı yandı. Bu yanığın tamiri mümkünmü dür? Ne tür bir boya kullanmalıyım. Teşekkürler...
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20220506_205907.jpg
    IMG_20220506_205907.jpg
    208.6 KB · Görüntüleme: 26
Arkadaşlar merhaba. Ufak çaplı Bi yangın atlattık. Çok şükür sadece dolabın yanı yandı. Bu yanığın tamiri mümkünmü dür? Ne tür bir boya kullanmalıyım. Teşekkürler...
Boyanır ama eski boyanın hepten kazanması iyi olur . Yoksa ton tutmaz eski ve yeni boya arasında.
 
Eski buzdolaplarını hala çalışanlar varsa şu an 30-50 senelik dolaplar dolsp tsmircileri tarafından hep tamir edilirdi. Aynı oto boyar gibi zımpara macun ve son kata boya atarlarken görürdüm. Hangi boyayı kullandıklarını bilmiyorum. Ozamanlar daha kıymetliydi dolaplar bozuldu mu ya da çürümeye başladı mı yenisi alınmaz tamir ettirilirdi.
 
Herkes burada erkek gözüyle mevzuya bakıyor. Kadınlar asla öyle yamalı bohça tamirli eşyaları sevmez . Ya dört dörtlük şekil görüntüsü olmalı ya da hiç olmamalı. O yüzden komple boyanmali kesinlikle.
 
Geçmiş olsun. En çok korktuğum konudur yangın. Allah korumuş.

Boya konusunda önce eski kalıntılar kazinmali. Astar ve son kat boya atılmalı. Astar son katın pürüzsüz olmasını sağlar.

Bilindik bir markanın nazilli de fabrikasına gitmiştim. Vakti zamanında bir is için. Üretim bandını baştan sona gezdim. Boyama işlemi Elektrostatik toz boya atılıp firinlaniyordu.

Sprey boya da iş görür bence. Boyamaya yukarıdan başlayıp aşağı doğru inilmeli. Ton farkı önem arz ediyorsa komple boyanmali.

Tekrar geçmiş olsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,557
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst