butonla display sayıcı

elkcloner

Üye
Katılım
28 Ara 2010
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
31
yaptığım display sayıcı çalışmıyor her butona bastığımda 1 artırarak 9 a kadar saymasını istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
 

kudretuzuner

Paylaşımcı üye
Katılım
28 Tem 2009
Mesajlar
906
Puanları
131
Merhaba
NORTON bu link için "ZARARLI" bilgisi veriyor.Başka bir upload sitesine yüklerseniz daha iyi olur.Kolay gelsin.
 

ULAGA

Üye
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
589
Puanları
1
Aşağıdaki proje 0-9 arası sayıyor.
Kodlarını daha düzenli yazmanı öneririm...


Kod:
#include <16F84A.h>

#FUSES NOWDT                    //No Watch Dog Timer
#FUSES XT                       //Crystal osc <= 4mhz for PCM/PCH , 3mhz to 10 mhz for PCD
#FUSES NOPUT                    //No Power Up Timer
#FUSES NOPROTECT                //Code not protected from reading

#use delay(clock=4000000)
#use fast_io(a)
#use fast_io(b)
int i=0;
const int digit[16]={0x3F, 0x06,0x5B,0x4F, 0x66, 0x6D, 0x7C, 0x07, 0x7F, 0x6F, 0x77, 0x7C, 0x39, 0x5E, 0x79, 0x71};

void main()
{  
   set_tris_a(0x01);
   set_tris_b(0x00);
   output_high(pin_a1);
   output_b(digit[i]);
  
   while(1)   // Sonsuz döngü oluşturuluyor
   {
      if(input(pin_a0))
      {
         i++;
         if(i==10)
             i=0;
         output_b(digit[i]);
         delay_ms(250);
      }
   }
}
 
Konu Sah
elkcloner

elkcloner

Üye
Katılım
28 Ara 2010
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
31
teşekkürler yararman
 

Forum istatistikleri

Konular
122,207
Mesajlar
861,936
Kullanıcılar
438,707
Son üye
ozayblgn1

Yeni konular

Üst