Busbar Sistemi ve Kablolu Sistem Farkları

dedikleriniz harfiyen doğruda bu busbar denilen şeyi kaldırmakda adama biçilmiş kefen :) halata bağlayıp 5 kişi asılıyoduk 2 kişide yukardan busbarı yerine oturtuyodu sırf onun eziyeti için atarım 500 lük tava kablolu olarak götürürm daha iyi :)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ben de 15 senedir kullanıyorum. Çok kritik yerler için de, kablolu bir hattı yedek bırakıyorum. Busbarın içinde bir yerden su sızıntısı ya da kısa devre gibi bir şey oluştuğunda arızanın tespiti ve giderilmesine ya da kurumasına vs kadar o hattın kullanılamaması problem olabilir.

Farklı tipleri var, bolt-on'da çıkış kutularıyla ek noktalarından belli bir değer kadar çıkış alınabilir. Plug-in'de busbarın enerjisi kesilmeden çıkış alınabilir. Feeder ise çıkış alınması gerekmeyecek yerlerde kullanılır. İlerde ihtiyaç oldukça ekler konulabilir.

Ben EAE'de hiç sorun yaşamadım ve çok ciddi bir Bakım da yaptırmadım diyebilirim. Belli periyotlarda termal kamera incelemesi yapıyorum. Ancak busbarları su tesisatı, klima vs. olan yerlerden (özellikle altından) geçirmemeye ve ofislere yakın geçiş güzergahlarına kesinlikle söndürme vs gibi durumlarda su kullanılmaması konusunda uyarılar astırdım.
 
Busbar sistemlerinde yeni bir makina ilave etmek isteğiniz zaman uzun mesafeli bir kablo ve panoya yeni şalter ilave etmek ve şalter ilave etmek için tüm enerjiyi kesmek zorunda kalmıyorsun. Busbar sistemi kabloya göre daha güvenlidir.
 
tamam arkadaşım kızma :)

Ama madem kullanmadın nasıl böyle tek geçiyorsun, civatasına kadar bildiğin bir ürünü kullanmak tabiki daha kolayına gelecektir herkesin.

Benim demek istediğim, Birincisi, yerli üretimleri kullanmak, tabi ilgili standartlar dahilinde, İkincisi de daha kaliteli ürünleri daha ucuza alabiliyorsak almalıyız ki rekabet daha iyi olsun, mesela EAE nin verdiği hizmeti eminim Gersan da verecektir ama neden Gersan daha pahalı malzemeler kullanarak busbar yaparken EAE ondan daha pahalı olabiliyor anlamıyorum..

Tabi EAE nin çok uzun süreli deneyimi olması insanı rahatlatıyordur ama standartlar tüm dünyada aynı olduğuna göre problem olmaz bence..

Teşekkürler..

Arkadaşlar bilip bilmeden Firmalarımızı Markalarımız kötülemeyin; GERSAN yerli marka o sebeple destekleyelim tabi , EAE de yabancı sermaye değil mi! değil işte bilmeden yazmayalım, yada bilerek insanları yanlış yönlendirmeyelim..
 
Arkadaşlar bilip bilmeden Firmalarımızı Markalarımız kötülemeyin; GERSAN yerli marka o sebeple destekleyelim tabi , EAE de yabancı sermaye değil mi! değil işte bilmeden yazmayalım, yada bilerek insanları yanlış yönlendirmeyelim..

Sayın Habiti

İçeriği yanlış anlama yönündeki gayretinize birşey söyleyemeyiz ancak farkındaysanız biz markalarımızın yok olması için yada onların yabancı oldukları ile ilgili bir konudan değil, aksine hakim konumlarını kendilerini daha iyi noktalara getirme ve fiyat avantajı sağlama konularında geliştirmeleri amacıyla kullanmamalarından bahsediyoruz, bir konuda birbirleri ile rekabet edebilen firmalar sayesinde markalar ortaya çıkar ve siz de bundan daha düşük fiyata kaliteli ürün alarak faydalanırsınız, yoksa EAE firmasının projeye girerken verdiği fiyatla başka bir firmanın girmesi sonrasındaki revize fiyat farkı %40 olmazdı değil mi? Ben bunu yaşadığım için firmaya göstetdiğim kişisel tavrımı aktarıyorum, siz de menfaatleriniz doğrultusunda istediğinizi yapmakta tabii ki özgürsünüz..
 
daha once busbar tesisati hi. yapmadim birinden yardim almadan bu i;i tek ba;ima yapabilirmiyim acaba ve nereden baslamaliyim
 
Bayağı uzun zamandır bu işlerin içindeyim busbar geleceğin dağıtım sistemi çok akıllıca bir sistem yangın çıkarmıyor , yangını iletmiyor lego gibi , plastik kablolar ise çok riskli bu yüzden busbarlar çıktı.Kablolar tam bir çıra bazen yanmasın diye içine katkı koyuyorlar ama çok zehirli oluyor bu sefer çıkan duman adamı öldürüyor. Hem iş kabloyla bitmiyorki altına bi dünya kablo tavası gerekiyor , kabloları tavaya çok özel dizmek gerekiyor yoksa alttaki kablo çok ısınıyor. Birde kabloya ek yapamıyoruz siz hiç antigron kabloları metrelerce bina içinde çektinizmi çekin sonra kablo diyeni döversiniz. Busbarlar tüm bunları çözmüş bir sistem, sadece kurulum aşamasında kurallara uymak gerekiyor en önemli kuralda ilk montajda kapakları kapanmadan suyla ıslanmaması gerekiyor, hepsi bu montaj broşürlerini firmalar veriyor montajı çok basit. Yanlız busbarlarında kalitelisi kalitesizi var elbetteki bu tür durumların sonucu facia olabileceği için kalitelisini seçmek önemli yoksa bi daha iş yaparsınız. Biz hepsini uyguladığımız için iyi biliyoruz. Busbarın kalitesini ömrünü bakımını tek bir şey belirliyor oda izolasyon malzemesinin kalitesi. Kimi busbar firmaları iç iletkenlere ince bant sarııyor sadece , kimi ince film kullanıyor adamlara sorsan testleri geçtik diyorlar ama 2-3 yıl sonra sistem hızlı yaşlanınca telefona bile çıkmıyorlar sonra gidip daha kaliteli busbar firmasıyla hatları değiştiriyoruz iyi firma epoksi gibi ömrü 50 yıl olan malzemeler kullanıyor iç kısımda . Bu konuda bi tane iyi firma var zaten adamlar tüm dünyada da iyi satıyorlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,244
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst