Busbar Sistemi ve Kablolu Sistem Farkları

Busbar sistemlerini mantelitesini bilerek kullandıktan sonra hiçbir şekilde kablo ile karşılaştıramazsınız..İkisininde kullanılacağı yer şartları farklı..Özellikle çok çıkışlı sistemler ve belli bir amperajdan sonra yüksek akımlarda busbar kullanmak işi çok daha kolay ve elektriksel olarak güvenilir kılıyor..

Geçenlerde yine Gersan dan alınan busbarların montajını yaptım..Hakikaten alüminyum gövdeli yeni busbarları süper olmuş..ersmen gövde üzerine elektronik chiplerdeki soğutma parçaları gibi soğutma kanalları koymuşlar ve bu sayede performansından çok memnun kaldık.. Ek civatası için, 90Nm ye gelince renk değiştiren ve tork anahtarı gerektirmeyen civata kullanmışlar..Ayrıca busbar üzerinde sıcaklık değiştikçe renk değiştiren bir etiket de kullanmışlar..yani herşey otomatik olmuş sanki..şahsen böyle birşey hiçbişeyde görmedim ben..

Böyle bir ürünü tamamen yerli bir firmanın geliştirmiş olmasına çok seviniyorum..Hem de diğerleriyle aynı fiyat...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
merhabalar buspar da eae tek degıl gersan danda fıyat alabılırsınız en azından kıyaslama yaparsınız
 
Çok pratik vede çok düzenli olması yakında tüm iletişim hatlarının Busbara dönüştürüleceğini gösteriyor...
 
Eae busbarlarını bizde kullandık ama hiç memnun değiliz. Sebep çok basit kullanışlılık, müşteri memnuniyeti, talep edilen eksikliklerin giderilememesi..
Sonrasına DTM elektroteknik ile görüştük. Sanırım Eae nin tek rakibi bu sektörde.. Hem uygun hemde kestirimci çözümler sunuyorlar.
Şu anda yaklaşık 600 metrelik bir alanda kullanıyoruz Dtm nin ürünlerini ve çok memnunuz..
Eae yi kullanan arkadaşlar kendi düşüncelerini yazmışlar ben çok fazla birşey yazmıyorum. Çünkü biz düz bir sistem istemedik, biraz daha komplike uygulanabilirliği sıkıntılı ama uygulandığı vakit arkanızı dönüp gidebileceğiniz bir sistemdi.. Sonrasında Kablo tavasınıda yaptırdık..
 
Sanırım dtm bu pazar baya iyi girmiş referansları 25a den 4000a e kadar mevcut ve firma iddalı 12 yıldır busbar üretimi yapıtığını ve patlayan bir barasının olmadığını aksini bulursak projemizi bedava yapacağını söyledi varmı ötesi
 
Bursada dtm çok güzel işler yaptı bizde ürününü kullandık ve çok memnun kaldık. Kesit olarak eae den iyi ek noktaları çok güzel ve eae ninkilerden sağlam olduğunu çok rahat söyleyebilirim. Bursada birçok firma dtm kullanmaya başladı ve gerçekten sorun yaşayan yok . Sonra bütün baraları galvaniz üzeri boyalı geliyo fiyat farkı olmaksızın buda nemli ortamlarda dış kasanın ömrünü uzatıyo. Eskiden sadece eae bilirdik en iyisinide o sanırdık kullanmayınca anlaşılmıyor gerçekten. Demek daha iyileri varmış. Ama dtm değiştirmesi gereken şeyleride var mesela kutularda syk seçeneği yok siz kendiniz hangi marka istiyosanız onu yolluyosunuz onlar montajını yapıp veriyo bence bi syk üreticisi ile anlaşıp standart olmalı. Birde kutularının menteşe olayını geliştire bilirler. Başka eksikliğini görmedim montajını yapan birisi olarak. Fiyat konusuna gelince fiyatları gerçekten çok iyi eae ile arasında en aşşaa %20 fark oluyo ama eae dtm nin fiyatına düşebileceğini söyledi ama buda bize daha önce kazıklanıyormuyduk hissini uyandırdı. Sonuç olarak piyasada rekabet olunca hem tek firmanın nazını çekmiyosunuz hemde fiyatsal anlamda güzel seviyelere gelinebiliyo. Ben dtm yi denedim ve memnun kaldım. Bundan sonra eae ürünlerini zorunlu kalmadıkça kullanmam. Keşke gersanda pazara dtm gibi giriş yapsa rekabeti iyice kızıştırsa bizde ürünü gerçek fiyatlardan alsak.
 
dtm barasını 3. kullanışım ve görüşüm su yönde
1 dtm busbarı gayet iyi yapıyo fakat yan ürünleri modifiye etmesi lazım
2 kutularını kesinlikle syk takılı şekilde üretmesi lazım boş kutu satışı sorunlara sebep oluyo ve gereksiz kargo masrafı
3 baralarını standart olarak çift taraftan çıkışlı yapması lazım
benim görüşlerim bunlar kalite derseniz barayı taktıktan sonra arkama bakmadan giderim. sonuçta bu teknolojik bir olay değil abartmaya gerek yok bu yüzden barada en önemli konu ek dtm bunu aşmış eaeden iyi olduğunu idda ederim idda etmeme gerek bile yok bakmak bile yeterli farkı gözle bile görüyosunuz
 
bende dtm kullandım baralarında sorun yaşamadım arkadaşların dediği gibi sadece kutuda sıkıntı vardı onuda hallettiler sanırım. ama piyasa hala eae diyo buda alternatif firmaların önünü kapatıyo bu iştende eae karlı biz zararlı çıkıyoruz. bence herkes mutlaka alternatif ürünü denemmeli denemeden en iyisinin hangisi olduğuna karar veremezsiniz. sıra gersanda onuda deneyeceğim aralarındada kalite farkı olacağını düşünmüyorum. sonuçta nasada üretilen teknoloji değil metal malzeme
 
herkese merhaba busbar montaj işinde 4 sene kadar çalıştım çok büyük tesisiler kurduk oldukça kolaylık evet EAE süper arkadaşın aklına gelmeyen firmada GERSAN yerli üretim şu an çalıştığım işletmede kullanılmış avantajları olduğu gibi dez avantajlarıda var müdahalesi kolay yerlerde güzel uzun zaman sonra ek yerlerindeki izalatörler gevreye biliyor ve torkladığınızda sıkıntı çıkarabilir.amper arttıkça ağırlıkları çok artar busbar döşeyenlere allah kolaylıklar versin.
 
herkese merhaba busbar montaj işinde 4 sene kadar çalıştım çok büyük tesisiler kurduk oldukça kolaylık evet EAE süper arkadaşın aklına gelmeyen firmada GERSAN yerli üretim şu an çalıştığım işletmede kullanılmış avantajları olduğu gibi dez avantajlarıda var müdahalesi kolay yerlerde güzel uzun zaman sonra ek yerlerindeki izalatörler gevreye biliyor ve torkladığınızda sıkıntı çıkarabilir.amper arttıkça ağırlıkları çok artar busbar döşeyenlere allah kolaylıklar versin.

herkese selam, evet en önemli nokta ek noktası ve eğer kontrol edilmezse aşağıdaki gibi hasar alabiliyor sistem,

sonuçta busbar sistemlerinde konuya hakim kişilerin montaj yapıyor olması çok önemli olduğundan patlama her markada olabilir, ben siemens busbarında da patlama gördüm, asıl önemli olan bunun sebebinin ne olduğudur, yoksa EAE markası o kadar çok kullanılıyor ki kimin nasıl montaj yaptığını firma da takip edemez, DTM de o satış hacmine ulaşınca görürüz sonuçları.. Sırf bunun yüzünden Gersan da montajı kendisi yaparsa 2 Milyon Euro ya kadar hem ürünü hem de 3.tarafa vereceği zararı karşılayacak sigortayı standart olarak sunuyor, sadece busbar için değil, tüm Gersan ürünleri için geçerli..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,278
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst