Busbar Çıkış Kutusu Patlaması

Bunun cevabı çok basit resimlerden çok açık görünüyor. Kapaktaki kontakların ucu yanmış iki ihtimal var 1- ya yük altındayken şalteri kapamadan kapağı açmış vaya kapamışlar. Oysa bu kutuları bizde kullanıyoruz kullanım broşürüne bakarsanız şalter on konumunda kutu kapağı açılmamalı , kapak açıksa kapatılmamalı. Yük açıkken kapağı kapatırsanız daha kontak uçları kontağa girmeden aynı bu şekilde yanacaktır. 2- Yada kutu kapağı kapalı zannedilmiş kontaklar içeride zannedilmiş ama iyi kapatılmadığı için kontaklar az girmiş sonrada yükü açınca gümlemiştir. Yoksa aylarca çalışıp sadece değişim esnasında bu oluyorsa tek açıklaması budur resimlerde bunu doğruluyor zaten.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst