BUS hattı haberleşme sorunu

balikci

Üye
Katılım
30 May 2007
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
39
Çalıştığım fabrikada bulunan makinamızda bus hattı üzerinde kurulu S7300,ET 200,ve Simovert MC;VC cihazlar mevcut.Plc'ye bağlanabiliyorum.Fakat BUS hattı üzerinde bulunan sürücülerin parametrelerini göremiyorum.Sürücü parametrelerini BUS hattı üzerinde görebilmem için Sımatıc managerde hangi ayarları yapmam gerekir?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Öncelikle Simatic te hardware güncellemsi yapman gerekir. Eğer yinede Simovertleri göremezsen siemensle görüş onlar hardware leri içeren program gönderirler sende kurup çalıştırırsın. Benzer bir durumu ben yaşadım Sinumerik lerle ilgili çalışma yapacaktım fakat simatic te bu ürünleri göremiyordum siemensle görüşerek bana bir program gönderdiler onu kurudum ve sorunumu hallettim
 
Merhabalar dikkatinizi çekmek sitediğim bir konu simovert cihazının hardware gsd dosyasımı yok yoksa simovert hardwarede olupda o cihazın parametre ayarlarına mı giremiyorsunuz tam olarak anlaymadım ve eğer siz hardwarede simovert gsd dosyasını göremez iseniz bilinizki gsd dosyasını inirmeniz lazım ve simovertin direk üzüerinde sadecec bus ve pıw -pqw değerlerini görebilirisniz cihzınızın tam özellikleini göremezsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,298
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst