Bus bar`dan besleme

hirilof

Üye
Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaslar,

Iki farkli BUS BAR noktasindan ayni ozellikte ve capta kablolar bir odaya giriyor. Bu kablolari alip tek panoya baglamak istiyorum. Bus bar noktalari farkli katlarda. Kablonun biri 4. , digeri 5. kattan geliyor. Ben kablolarin israrla ayni kattan gelmesini ve ayni noktadan cikmasi gerektigini soyluyorum. Konu ile ilgi fikri olan var mi? Kablolarin farkli katlardan geldiginden dolayi sorun yasayacagimi dusunuyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kablolar,ayrı tabloları besliyor ise,herhangibir mahzuru yoktur.Aynı tabloyu besliyor ise,emniyet yönün-
den mahzurludur.
 
Emniyet yonunden derken, ne demek istediniz?
 
iki ayrı busbar dan aynı kesitteki kabloları indirerek bir noktaya bağlamak kablo kesitini yükseltmek adınamı yoksa ayrı noktalardan alınan ve herhangi birinde enerji kesildiğinde diğeri ile beslenmeye devam etsin anlamında mı?ikincisi ise ve devreye 1-0-2 şalter koyarak yönlendirme yapacaksan normaldir diyebiliriz.1.şıkta ise sn fahri yetişin dediği gibi mahsurlu yanı şüphesizki olacaktır.
 
Yukardaki basbarın enerjisini kestiğinizde,aşağıdaki basbar enerjili ise,yukarıya da enerji gideceğinden,
enerjiyi kestiğini zannederek elektriğe çarpılabilir.
 
Yapılmak istenen şey nedir?
 
kablolar aynı panoya bağlandığı takdirde sorunlarla arşılaşabilirsiniz.kablo boylarıonın farklı olması da sorun teşkil edecekdir akım taşıma kapasiteleri farklı olacakdır kabloların akımlarını aölçtüğün zaman aradaki farkı anlayacaksın.
 
sayin electro34, dogru soylediniz.Her ne kadar kablolar ayni olsada kablolarin uzunluklari farkli oldugunda dolayi sorun olacaktir. Bu aciklamayi yaptiktan sonra bina yonetimi de kabul etti hatalarini.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,122
Mesajlar
915,181
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst