Bursa Tegider de ücretsiz enerji yönetim sistemi eğitimi (BEBKA Destekli)

özfe

Üye
Katılım
22 Ara 2009
Mesajlar
94
Puanları
1

__________________________________________

Fuar, Kurs, Seminer ve Organizasyon İsmi : enerji yönetim sistemi eğitimi (BEBKA Destekli)

Başlangıç-Bitiş Tarihi : 03.03.2012-11.03.2012

Yapılacağı Yer : Bursa Tegider

İlgili Kişi-Kişiler : Tegider

İletişim Adres ve Tel No : Bursa

Web Adresi : ENERJ YNETM SSTEM ETM (BEBKA DESTEKL)

Genel Açıklama (İçeriği hakkında) :
BS EN 16001; tüm organizasyonlar için uygun olup enerji politikalarını geliştirmeyi, enerji tüketimindeki önemli alanları belirlemeyi, enerji yönetimi araçlarını, hedeflerini ve programlarını ve bunun yanında da sera gazı emisyonu konusunda uyulması gereken hükümleri anlatır.

ISO 50001; ‘Planla, Uygula, Kontrol Et, Önlem Al’ kapsamı çerçevesinde enerji yönetimi kararlarını ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak enerji tüketimini anlamak için aksiyon planlarının oluşturulmasında, tüketimi azaltmak için hedef ve enerji performans göstergelerinin belirlenmesinde ve böylece sürdürülebilir çevreye olan katkıya gösterge olan bir belgedir.


Proje Hedef Grupları: Projeden kısa ve orta vadede olumlu olarak etkilenecek kişiler, öncelikle çevre ve enerji alanında çalışan/çalışmak isteyen BEÇDER üyesi tekniker, teknisyen ve mühendislerdir. Hedef grup olarak belirlenen ve eğitimden istifade edecek kişi sayısının #yirmi beş olacağı tahmin edilmektedir. Bu kişiler, maddi imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı BS EN 16001- ISO 50001 alanında eğitim alamayan ve sektörde bu konuda çalışacak, çalışkan dernek üyeleri olmaları sebebiyle seçilmiştir. Ayrıca bu kişiler, proje sonrasında söz konusu eğitimden edindikleri bilgileri, ücretsiz olarak BEÇDER bünyesinde bulunan diğer üyelerle paylaşmak üzere seçilmiştir.


Proje Nihai Yararlanıcıları: Projeden uzun vadede etkilenecek nihai yararlanıcılar; enerji ve tesis yöneticileri, enerji mühendisliğindeki finans direktörleri, enerji danışmanları, enerji politika geliştirici ve yöneticileri, mimarlar, enerji performansı ve enerjiyi arttırmakla ilgilenen görevliler, enerji yönetimi ile ilgili sorumlular, enerji koordinatörleri, çevre ofisleri ve yöneticileri, bu enerji yönetim sistemini uygulamak isteyenlerdir.


Nihai faydalanıcıların, enerji yönetimi üzerine çalışan teknik elemanların ihtiyaç duymakta olduğu BS EN 16001- ISO 50001 eğitiminden maksimum ölçüde faydalanabileceği düşünülmüş, böylelikle sanayicilerin gereksinim duyduğu kalifiye eleman gereksinimi ile verimliliğinin artmasına katkıda bulunulacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst