Bursa da Matlab 3dmax Solidworks ve Catia kursları ARIYORUM

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

atakan1907

Üye
Katılım
11 Kas 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Bursa da Matlab 3dmax Solidworks ve Catia kursları arıyorum. Lütfen bildiğiniz yerleri paylaşın. Ücretli olabilir ama öğrenci işi olmalı :)
 
Merhaba, matlab'i helpini okuyarak da öğrenebilirsiniz. gerçekten çok güzel dökümantasyonu var. Zaten matematiğe benzediği için öğrenmek çok kolay. Eğer elektrik-elektronikçiyseniz 3 boyutlu tasarıma neden ihtiyacınız olsun makina mühendisleri zaten canavar gibi yapıyor bu işi. Eğer makinacıysanız makina mühendisleri odasına gidin vardır böyle kursları. İyi akşamlar
 
Merhaba,
Cevabınız için teşekkür ederim. Ben elektronik mühendisliği öğrencisiyim.
Dediğiniz gibi uğraştığım ve öğrenmeye çalıştığım başka şeyler olmasaydı helpinden de öğrenilebilirdi.
Fakat kursun tek farkı sertifika vermesi ve içi boş bile olsa son zamanlarda staj ararken farkettiğim üzre şirketlerin içerikten çok şekilciliğe önem verdiği. En basit bir staj formunda bile önce not ortalaması, sonra sertifika ve eğitimler geliyor. Her neyse, hafta sonları bir kursa gitsem de birileri bana matlabı öğretse hiç fena olmaz doğrusu. 3dmax e meslek dışında kişisel olarak ilgi duyuyorum. Diğer kursları da bir arkadaşım için araştırıyorum.
 
Anladım ama şirketler şekilciyse siz de umursamayıp sertifika aldım diyebilirsiniz. Sertifikaları postalayın bize diyecekleri halleri yok. O kadar da dürüst olmamak lazım altüstü bir staj için sertifika isteyecek kadar düşmüş bir şirketi sallamamak lazım bence :) en nihayetinde zaten siz hiçbir şey bilmeseniz bile öğrenmek için staj yapmak istiyorsunuz. Yani amacı zaten mesleki ve iş yaşamına dair şeyler öğrenebilmek.

Elektrik Mühendisleri odasına gidip istediğiniz eğitimleri oradaki öğrenci komisyonuna söylerseniz belki bir şeyler yapabilirler. Orada da bir öğrenci komisyonu var diye biliyorum. Sertifika verirler mi bilmiyorum ama bu konuları bilen birini bulup ona anlattırabilirler. Hiç olmadı orada bilen birileri vardır onlar anlatır.

İyi günler.
 
Sn. atakan1907,

Bir önceki iş yerim MATLAB'in distribitörlüğünü yapmaktadır. Ara ara seminerler oluyor, ücretsiz. İnternet sitesinden onları takip etmenizi tavsiye ederim. Ya da webinar'lara da katılabilirsiniz. Ancak bunlardan hiçbiri ücretli eğitim yerini tutamaz. Başka türlü de Bursa'da eğitim veren bir firma bulamazsınız, hatta İstanbul'da bile olduğundan şüpheliyim. Çünkü sertifika verme yetkisi Mathworks tarafından verildiği için mantıken sadece distribitörüne yaptırır.

Dediğim gibi Bursa'da bulamazsınız ama başka yerlerde olup olmadığından emin değilim. Eğitim vermesini geçin Türkiye'de MATLAB'i adam akıllı kullanan kaç kişi vardır orası bile meçhul.. :)

Sn. ct'nin de belirttiği gibi dokümantasyonu çok başarılıdır. Ancak herşeyde olduğu gibi kendiniz uğraşmazsanız öğrenemezsiniz. Eğer yönlendirme için yardım isterseniz elimden geldiği kadar yardımcı olabilirim.

Saygılarımla,
 
Sayın Atakan1907;

Matlab ve Simulink programlarının Türkiye distrübitorü Figes A.Ş. Bursa'da matlab eğitimleri vermektedir. Bültenlerine üye olarak gerekli bilgiyi anında alabilirsin. FİGES A.Ş. | Mühendislik adresinden inceleyebilirsin.

3DSMAX programı içinde www.mühendisiz.net

Şimdiden iyi çalışmalar...
 
sayın ct elinizdeki matlap ile ilgili dokümanları paylasabilirminiz.?
 
sayın ct elinizdeki matlap ile ilgili dokümanları paylasabilirminiz.?

Matlab'in helpinin dışında eğer spesifik bir konuda çalışacaksam onunla ilgili dökümanları bulup incelemek daha faydalı sanırım. Mesela şu linkte yapay zeka ve optimizasyonla ilgili kod örnekleri var. Bu tarz örnekleri inceleyerek ilerlemek daha yararlı diye düşünüyorum. Yoksa matlabdeki herşeyi bilmek gereksiz ve çok zaman alıcı olur ki gerekmediği halde oturup öğrenmeye çalışmak da insanı soğutur yaptığı uğraştan. En iyisi siz ne yapacaksanız onunla ilgili matlabdeki uygulama örneklerine bakın. Zaten matematiğe çok benzediği için kolayca anlayacağınızı düşünüyorum.

Aşağıda örnek bir kod sitesi:

Matlab Code for Intelligent Control
 
Etuzuner, sizin çalıştığınız şirket hangisi figes mi?
Ct, iddaalıyım ki elindeki imkanları, yani bir programla veya herhangi bir aletle, bir makinayla yapabileceğin her şeyi çok detaylı olmasa da bilmek, herhangi bir soruna çözüm ararken o imkanlardan birini kullanarak çözüme daha çabuk ulaşma ve daha geniş düşünme yeteneği verecektir.
Örnek vermek gerekirse 3 yıldır kullandığım ISIS in geçenlerde yeni bir özelliğini tesadüfen öğrendim ve artık her iki tasarımımdan birinde onu kullanarak işimi kolaylaştırıyorum.

Haklısınız belki staj konusunda firmaların gereksiz istekleri ver ama asıl sorun birilerinin benden bu tarz istekleri olduğunda kendimi kötü ve yetersiz hissettirmeleri.

Bu arada matlab programına ihtiyaç oldu ve öğrenmeye ucundan başladım :D

Tüm cevaplar için teşekkür ederim.
 
Sn. atakan1907,

Yazmış olduğum gibi bir önceki çalıştığım firma FİGES A.Ş idi. MATLAB bambaşka bir programdır. Dikkat edin bağımlılık yapar.. :)

Tekrar yazmanın bir anlamı olmadığı için yazmıyorum. Yukarıdaki yazdıklarım geçerlidir. Ben elimden geldiği kadar E-book bölümünde MATLAB koleksiyonumdan kitaplar paylaşmaya çalışıyorum. Eğer o kitaplara da bakarsanız sizin için iyi olur.

Saygılarımla,
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,601
Son üye
AlienInc

Yeni konular

Geri
Üst