Bundan sonra ;Teknik Öğretmen nasıl olunacak...

Buradan mezun olacaklar madem mühendis olacaklar, YÖK neden "bu eğitim fakültelerini
mühendislik fakültesine çevirdim ve mühendis mezun olacak" demiyor?
 
Arkadaşlar,
Teknoloji Fakültelerinden mezun olanlar isteklerine göre Teknik Öğretmen olabilecekler. Ama önemli olan şimdi şuan ki Teknik Öğretmenler. Öğretmenlik mesleğini yapamayan ve özel sektörde Teknisyenlik yapmak zorunda bırakılan 30 000 kişi ne olacak?
 
Bu ne biçim tezat bir yaşam ,Mühendis olan öğretmenlik yapmak istiyor, Öğretmen olan Mühendislik yapmak istiyor (Örn.Ben) Oysaki meslek lisesi mezununa sen mühendislik hakkını vermiyorsun ama >Mühendise Öretmen olma hakkı tanıyorsun bu ne hakk ihlaldir, anlamak çok güç, Öğrenci lisede Temel Eğitimini aldığı dersin mühendislik Diplomasını alamıyor, vs. vs. ...
 
Teknoloji Fakültesi veya Mühendislik Fakültesinde okuyan arkadaşlar isteğe bağlı olarak eğitim derslerini de alıp öğretmen olabilecekler diye biliyorum.
 
Arkadaşlar Elektronik Öğretmenliği mezunuyum ben de. Bütün bu problemleri hepimiz biliyoruz. Çözüm üretmemiz gerekiyor. Hepimiz işsiz güçsüz insanlar olmak üzereyiz. Güçlü bir organizasyon kurmalıyız.. Benim bildiğim etkili bir dernek ya da organizasyonumuz yok..
 
Arkadaşlar,
Mühendislik tamamlama hakkını almak için bizlerin Ankara'da eylem yapmamız lazım. YÖK'e , MEB'e ve Başbakanlığa yürüyerek sesimizi duyurmalı basın aracılığıyla isteğmizi ve haklılığmızı tüm TÜRKİYE'ye anlatmamız lazım. Ama gelin görün ki Teknik Öğretmenler bunu beceremiyorlar, bir araya gelemeyi beceremiyorlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst