**bundan sonra ne yapmalıyım??? lütfen fikirlerinizi yazınız??**

eserim

Üye
Katılım
10 Ağu 2008
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
herkese merhabalar...

ben bu siteyi daha az önce öğrendim ve hemen aklımdaki soruları sormak istedim..

şuan anadolu üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği(ing) 2 sınıfta okumaktayım... bölümü isteyerek seçtim. şimdi bölüm dersi olarak sadece elektrik elektronik mühendisliğine giriş dersi aldım.bu sene bölüm derslerimiz başlıyor. ama ben kendimi şuan hiç bişi bilmiyorum gibi hissediyorum.. bu gidişle meslek hayatında baya zorluk çekeceğimi düşünüyorum...

bu sitede meslek hayatında olan kişler vardır ben onlardan biraz yardım istiyorum.. benim bu zamandan sonra neler yapmam gerektiğini? neler yaparsam daha iyi olur? ve alan olarak neleri tercih etsem daha iyi olur?

yardımlarınızı bekliyorum...

şimdiden teşkkür ederim.... :)
 
Hoşgeldin kardeşim.

Öncelikle şunu söyleyebilirim ki okul derslerinden branşı tamamen kavramayı bekleme ama çoğu kişnin dediği gibi ünv de öğretilenlerin % bilmem ne kadarını hiç kullanmıyorsun zaten düşüncesine de doğru değil. Okul dersleri merak ettiğin birçok konuya açıklama getirmez ama diğer taraftan mantıksal ilişkinin kurulması adına temel teşkil eder.

Senin yaşadıklarını zamanında ben de yaşadım. Bizim okuduğumuz zamanlar kriz ve işsizliğin olduğu; mühendislik puanlarının düşüp garanti mesleklerin puanlarının tavan yaptığı zamanlardı bunları da düşünerek 2. sınıfta 2 senmi yakıp bölüm değiştirmeyi dahi düşündüm ama şu anda ne kadar gereksiz kuruntular olduğunu görüyorum.

Branşın perdeleri zaman geçtikçe açılacak. Kendimden örnek vermem gerekirse ancak işe başladıktan sonra aldığım eğitimin neye yarayabileceği konusunda bir fikrim oldu. Bunun konuda birçok üniversitenin altyapısının yetersiz olmasından dolayı derslerin pratikle iç içe işlenemesi ve gerçek uygulamaya yönelik problemlerin çözülmemesi bir faktör. Tabi diğer taraftan hiçbirşey tek taraflı olmaz kişi biraz da kendi araştırmalı.

Bizim mesleğin alanı çok geniş nasıl universite için bölüm seçiliyorsa olayın içine girdikçe nasıl bir işte çalışmak istediğini düşün (elektrik-enerji, otomasyon, telekominikasyon vs) ve o işlerin ortamlarını, pratiğe dönük uygulamaları nasıl hayata geçirdiklerini araştır, o konudaki tecrübeli büyüklerinden istifade etmeye çalış, belki ilk yıllarda birçok şeyi anlamayacaksın ama stajlarında elinden geldiğince aktif olmaya çalış. Bu siteden de istifade etmen mümkün.

Sonuç olarak zamanla işler çözülmeye başlayacaktır. Meslek bazen zor ortamlarda çalışmayı gerektirir, zaman zaman stresi yüksektir, bazen kitabi problemlerdeki gibi verilen a,b,c ile x i değilde hiçbirşeyin verilmediği ortamda x i bulmak zorunda kalabilirsin ama herkes kendi mesleğini düşünse de elektrik-elektronik en zevkli branştır. Yolun açık olsun.
 
arkadasım kısa ve oz sunu dıyeyım sana mutlaka vede mutlaka pratık yapmanız bunun ıcın cıvarınızdakı fırmaları gezıp yada cevrenızdekı arkadaslardan yardım almak vede emo danda bu konuda danızmanlık almanız
 
sevgili arkadaşım şimdi sana kim ne derse desin hayata atılıp sıkıntıyı yaşamazsan o iş stresini çekmezsen ve en önemlisi bazan tesisle başbaşa kalıp kritik kararları veremezsen başarıyı yakalayamazsın.diplomayı eline alınca 2-3 yıl ezileceğin muhakkak .bikere bunu göze al.ama bizim meslektede şunu unutma elektrik derya denizdir ne kadar öğrenirsen okadar hiç bişey bilmediğinin farkına varırsın.bu hepimiz için geçerli.ama her zaman bilgiye aç susamış bişekilde öğrenme azmiyle saldırırsan eminim en kısa sürede muvaffak olursun.bu yüzden gece gündüz demeden nerden kimden nasıl alırsan al ama bilgiyi her halükarda al.bide torque arkadaşımın dediği gibi en çok hangi branşa meylin var veya neyi istiyosun bunu düşünüp o yönde kendine yüklenmen gerek elektrik kendi içinde branşlaşmıştır çünkü.bundan sonraki okul ve iş Hayatında sana başarılar dilerim
 
hosgeldin kardesim öncelikle sana sunu söyleyim arkadaslarında dediği gibi biraz piyasada sürünürsün ama sonra yükselirsin.kimse okuldan cıkar cıkmaz elinde laptop altında araba ve dayalı döşeli ev görmez.ama zamanla bunları elde edebileceğin bir meslek.
ben piyasaya gireli 2 ay oldu bu yıl bitirdim okulu.öğrencilik aslında bitmemiş yeni başlıyormuş.ama illede 3yıl 4 yıl(meb ve yök te olduğu gibi)okuman gerekmiyor bazen 7 10 yıl gibi bir süreyide alır işini öğrenmek bazen 6 ay gibi bi süreyi.o senin kapasitene ve azmine bağlı.
sevgiler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst