Bulanık Mantıkla İlgili Soru

emrecey

Üye
Katılım
13 Mar 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
şimdi bulanık mantığı tasarladık.ama uygulamada bunu nasıl çalıştıracaz yani pic'e mi yükliyecez yoksa başka yerleremi.pic ve ya başka işlemciler kullanılarak yapılmış bulanık mantık uygulamaları elinde olan varmı.tasarım aşamasını anladım ama uygulamasını anlamadım.
 
Arkadaşım bulanık mantığı tasarladım derken sanırım kural tablosunu oluşturdum vs. demek istiyorsun. Öncelikle girişini/girişlerini ölçeklendireceksin, |0,1| aralığında olmalı, sonra giriş(ler)den bulanık değer(ler) elde edeceksin, bunları kural tablosunda yerine koyacaksın ve elde ettiğin sonucu durulama yapacaksın (defuzzification) kısa ve basit bir şekilde işlemler böyle, bunları PIC ile yapabilme ihtimalin var tabiki, kısaca sistemine uygun bir mikroişlemci tabanlı bir sistemle yapabilirsin (örneğin PIC, AVR, ARM, MIPS, X86, PLC yada FPGA ile bir fuzzy controller vs.). Bunları PIC e yazmak için bir programlama dili kullanmalısın (C, asm gibi). Burası artık senin deneyim, bilgi ve yeteneğine kalıyor sanırım.

Kolay bir şekilde yapmak istersen fuzzytech diye bir firmanın programı var. Kolay bir şekilde sana program parçasını üretebiliyor. Bir incele istersen. http://www.fuzzytech.com/
 
kardeşim fuzzy logic de en basit yapısıyla bir motor kontrol edeceksn pıd ve güc elektronigide bilmelisin tasırım icin mutlaka gereklidir
 
Fuzzy PI, Fuzzy PD gibi tasarımlar olabiliyor ama kontrol için her zaman mutlaka gerekli olduğu söylenemez. Bu tasarımda Fuzzy + PID neden mutlaka gereklidir açıklayabilirmisiniz?
 
fuzzy daha cok pıd ıle control sıstemınde endustrıde kullanıyor.
 
bir yerden başlamak lazım . robot olayını burası çözüyor sanırım
 
arkadaş birde abb yi veya htcıh firmalarının sitesinde gördüm galiba
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,169
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst