Bulaşık Makinesi Rejenerasyonu

Mixage

Üye
Katılım
25 Mar 2010
Mesajlar
32
Puanları
1
Bulaşık makinesinde rejenerasyon nasıl gerçekleşiyo acaba bilen biri varmı :confused:
 
rejenerasyon anlamı yenilenme demektir. işlemin amacı ise tuz kutusu içindeki reçine denilen kimyasalı yenilemek. reçine de tuz kutusu içinde tuz koyulan bölümün yanında ayrı bi gözde bulunur. Şebeke suyundan gelen kireçli su önce reçineden geçerek kireci alınır , yumuşatılır daha sonra makina içine gönderilir. amaç makina içine giren suyun kirecinin alınması. bu işlem defalarca yapılınca reçine kireçden dolayı görev yapamaz hale gelir. ve makinadaki su sertlik ayarına göre belirli periyotlarda (genelde program sonlarında) rejenerasyon işlemi yapılır. rejenerasyon işlemi sırasında ise tuz kutusunun içindeki tuzlu su reçine içinden geçirilerek reçine temizlenir , yenilenir ve tekrar yumuşatabilme durumuna gelir. Yani Tüketicinin koyduğu Tuz ile Reçinenin yenilenme işine rejenerasyon işlemi denir. bu işlem sırasında Reçine bölümü ile tuz haznesi bölümü arasında ventil / vana enerjilenir ve rejenerasyon su miktarı kadar yıkanarak temizlenir.
 
çok güzel bir açıklama
Benimde bir sorum olacak:
ventil ne kadar süre açık kalmalı ve hangi fazda (son durulamamı ) bu işlemi yapıyor
tesekkürler
 
çok güzel bir açıklama
Benimde bir sorum olacak:
ventil ne kadar süre açık kalmalı ve hangi fazda (son durulamamı ) bu işlemi yapıyor
tesekkürler


işte ventilin açık kalma süresi makina da yapılan su sertlik ayarına göre dğeişiyor.
 
TEŞEKKÜR EDERİM YANLIZ REÇİNE İÇERİSİNDEKİ MADDELER HAKKINDA BİGİ VEREBİLİRMİSİNİZ
 
Sodyum zeolit (Na-zeolit) makinede şebekeden gelen kalsiyumlu (Kireçli) suyla karşılaşınca Na iyonunun yerine kireçli sudaki Ca iyonları zeolit içinde yer değiştirip,çift bozunma yoluyla karşılıklı takas edilen Ca ve Na iyonlarıyla kalsiyum zeolite (Ca-Zeolit) dönüşür.Reçine denilen bu kimyasal bileşik kalsiyumlu hale döndüğünde rejenerasyon (Yenilenme) dediğimiz bu kimyasal değişim de,aslında bunu ilk haline,yani Na iyonlarını içeren Na-zeolit haline yeniden getirilmesi işlemidir.Bu da NaCl yani kaya tuzu denilen bildiğimiz tuzla (Bulaşık makinesinde Sodyumdan başka hiç yabancı maddeli tuz istenmediği için saf (arıtılmış) NaCl tuz kristalleri bu rejenerasyon deposunda kullanılır.) böylece bu işlem tamamlanır.

Yani Na ve Ca iyonlarının zeolit hammaddesi dediğimiz bu temel reçine biriminde Na ve Ca iyonlarının bu farklı amaca göre yer değiştirmesi ile su yumuşatma veya kalsiyumlu hale tam döndükten sonra,bunu tersine (ilk kullanılan haline) geri çevirme (rejenerasyon işlemi) temelinde tam olarak vardır.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst