Bulaşık Makinem parlatıcı sızdırıyor..

Ek deki kulanma kılavuzunun parlatıcı ile ilgili bölümünü inceleyin daha sonra 2 si veya 3 ü bir arada deterjan kullanın .
Sizin hata dozajlama pimi çürümesi sonucu ortaya çıkmış.

Farklı markalar, farklı kimyasal bileşiklere sahip olduklarından sizin makina ya ilk hangi parlatıcıyı koydunuzsa o marka yı sürekli kullanmanız gerekir eğer farklı markalar kullanırsanız hem bulaşıklarınız kirli çıkar, hem parlatıcı kabınızda kimyasal tepkime oluşur, dozajlama pimi hamur haline gelerek erir.

Ustam çok teşekkürler..
Gerçekten de makinanın kapağını açtım ve içindeki parlatıcıyı pompalayan mekanizma deterjan artıklarıyla kaplanmış. Temizlemeye çalıştım ama pek başarılı olamadım. Ayrıca kapağın içindeki sanırım ses izolasyonu için konmuş olan sünger (izocam gibi) akan parlatıcıyı iyice emmiş. Sıktıkça nerdeyse bir kutuluk parlatıcı çıktı..
 
candogan62

Tablet eriyip gidiyor ancak ortasındaki parlatıcı işlevi gören kısım bulaşıkların üzerini yine ince film tabakası şeklinde kaplıyor. Parlatıcı bu şekilde fonksiyonunu yerine getiriyor zaten. Bulaşıkların üzerini incecik tabaka halinde kaplayarak. Ve insanlar bunu yiyiyorlar!!!

greaturk

Hayır sirke kokusunun bulaşıklara sinmesi söz konusu değil.

Bir ipucu daha: Sirkeyi çamaşır makinesindeki yumuşatıcı yerine de kullanabilirsiniz. Ancak içerisine esans karıştırarak :) Yumuşatıcı da aynı şekilde zararlı. Son durulama suyuna alınan yumuşatıcı çamaşırlara nüfuz ettikten sonra sadece sıkma işlemi yapılıyor ve çamaşırın liflerine sinmiş yumoşları cildimize giyiyoruz.
 
Ama bu kadar zararlı olmamalı bence. Çünkü bütün dünya bu şekilde kullanıyor. Sadece Türkiye'de olsa dediklerine tereddütsüz katılırdım.Ama eğer dediğin kadar zararı olsaydı Avrupa veya Amerika'da yasaklanırdı bence.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,546
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst