Bulaşık makinelerinde su kaçırma çözümü

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Katılım
7 Mar 2010
Mesajlar
1,590
Puanları
756
Yaş
44
Konum
Irak
Arkadaşlar merhaba. Arçelik 6230 ht model makinem kapağın altından su kaçırıyordu. Kapak contalarını değiştirdim fakat çözüm olmadı. Sorun contadan değil, içeride dönen parçadaymış. Dönen parçayı sökerek, eritme yöntemi ile açılmış olan kenarını yapıştırdım . problem kalmadı :)))
IMG_20180312_001128.jpg
 
geçmiş olsun eline sağlık pervanelerin sökülebilir olması gerekir ama garip bir şekilde bozmuşlar bizim ki de 6230ht eskisi combo idi onun pervaneleri sökülebilirdi...
 
Merhaba. Bulduğunuz bu çözüm yolu; örneğin bazı içten yanmalı motorlarda kranka bağlı olarak dönen kepçeli yağ sıçratmalı yağlama sistemiyle bu yağı her yöne sıçratarak dönerken krank milini ve tüm yatakları içten yağlama sistemini dolaylı olarak anımsattı. Bir de basınçlı dişli pompa yardımıyla yapılan iç motor yağlama sistemi vardır, genel olarak da en sık kullanılanı ve en çok da tercih edilenidir, iyi biliyorsunuz. Siz bu kepçeleri aslında dönen fiskiye pervanelerini hiç su sıçratmayacak durumuna kişisel becerinizle getirmiş bulundunuz, elinize sağlık, iyi bir iş çıkarmışsınız, Amerika'lıların bazı filmlerinde sıklıkla da söylediği gibi :). Kolay gelsin.
 
Yeni makinelerin 1500 tl den başladığını görünce erdim bir gecede :) yalnız şunu söyliyeyim makine fena kirlenmiş contaların arası yağdan pislikten kat kat olmuş. Bu vesileyle oralarında temizliğini yapmış bulundum. Bulaşık makinelerinin hijyenik yıkadığını kesinlikle düşünmüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst