Bulaşık Makineleri ve Çalışma Prensibi

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
2,235
Puanları
1,866
Yaş
47
Bulaşık Makineleri ve Çalışma Prensibi ve arıza bulma hk.
 

Ekli dosyalar

  • bulasik makineleri.zip
    742.9 KB · Görüntüleme: 656
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok teşekkürler,Pressostatların bar basınçlarından kaynaklanan uyumluluk sorunları olabiliyor.Örn:Benim makinamda (yut dışından gelme eski bir model)uyumlu Pressostat bulamadım,bu nedenle devamlı su alıyor,pross.suyun basıncıyla kestiği zaman program şalterleri çalışmaya başlaması gerek.El ile sanki pross.çalışıyormuş gibi (kısadevreyi pross.şalterlerin yerini değiştirerek)yaparsam makina normal çalışıyor.
Çok değişik pressostat satın alıp denemeye kalksam maliyet yükselecek ve elimde bir sürü pross.kalacak (veya hepsi).Bir önerisi olan olursa çok sevineceğim.
 
cıhazın uzerındekı prosestat tek kademe yada çift kademedır.oncelıkle hangısı oldugunu bılmenız gerekıyor.pıyasadan alacagınız bulasık makınası prosestatı uyum gosterebılır.prosestatın uzerındekı vıdalar la oynayarak su sevıye ayarı yapabılırsın.prosestata gelen şeffaf hortumda delınme olabılır.onu mutlaka kontrol edınız.prosestata gelen şeffaf hortumun devamında hava kapanı yada plastık bır hazne olcak.zamanla tıkanma yaptıgı ıçın hava gıtmez.prosestatın çalışması için yeterlı havanın gıtmesı gerekır.
 
Çok teşekkür ederim yanıt için.Bendeki tek şalterli,söktüm,gittiğim yerde ancak benzerini (çokma )bulabildiler,o da iki veya üç şalterliydi.Numaraları birebir uyuyordu,bendekinde tek şalter olduğu için kullanılmayan yerler numaraları yazılmış ama Pin'leri takılmamıştı.Vidalarla oynayarak hassâsiyetini değiştirmeye çalıştım (eskisi açık olduğundaninceleme olanağım oldu içersini).Şimdi ufak bir balon takarak hava gelecek mi,ona bakmayı düşünüyorum.Eğer gelmiyorsa,suyun girdiği yere yeniden,iyice bakmama gerekecek.
PS:pressostat'a bağlı Borudan içeriye doğru üflerken hava rahat gitmiyor makinanın içersine,biraz zorlamam gerekiyor,bu durum normalmidir,bilemiyorum tabii.
 
eğer makinanın içinde su varsa biraz zorlanman normaldir ancak eninde sonunda şeffaf hortuma hava üflediğinde makinanın içinde hava kabarcıklarını görmelisin eğer bu gerçekleşmiyorsa hortum tıkalı olabilir ancak yine prosestat sorunu servisler için çok basit bir sorundur ve senin makinana özel bir şey olacağını sanmıyorum çünkü hepsinin çalışma şartı aynı bence sen yine de servisten yardım almayı dene
 
Gittiğim servisler,makinanın yurt dışı olması dolayısıyla eve gelme gereği dahi duymadılar.
Hortumdan makinanın içersine kadar olan kısmı (bu kez üşenmeden :) )inceliyeceğim.
Su basınç formülüne dayalı olmasa,bir elektronik çözüm tasarlayabilirim,ama ıslak ortamda (makinanın içersi)sadece bu, 'suyun basıncı = suyun miktarı' formülü geçerli. Başka bir formül ne yazıkki,olmuyor.Yani ister istemez Press-o-stat formülü tek çare.

Tekrar teşekkür ederim zahmet edip yanıtladığın için.
 
arkadaşım makinanın marka ve model no sunu iletirsen vede bulundugun sehri size faydalı ola bilirim
 
Bir haber gelmedi sizden henüz..
Buraya da yazayım
Marka Alno
Model A5835
Typ D74240
 
Bu arada sorunu çözdüm..aldığım çıkma benzer Pressostat sızdırıyormuş.Özel bir madde ile tıkadım,test ettim ve taktım.Şimdi tüm fonksiyonlarıyla çalışıyor..
 
herkese selam bana konveksiyonlu fırınların çalışma prensibine ait döküman gerekir model marka farketmes varsa hem gazlı titpi hem elektrikli hepinize saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst