Buhar makineleri hakkında bilginiz var mı?

nnur

Üye
Katılım
16 May 2011
Mesajlar
142
Puanları
1
Bir internet sitesinde, buhar makinelerinin suya iki metal çubuk daldırılıp elektrik verilmesi şeklinde çalıştığı yazıyor. Tüm buhar makineleri böyle mi çalışıyor?
Yaklaşık 50 m3 hacimli bir mekan için (sera - mantar yetiştirme) buhar makinesi kullanmayı düşünüyorum.
Bilginiz ve pratik önerileriniz varsa paylaşmanızı rica ediyorum.
 
suyu ısıtıp buhar haline getirmenin en saağlıklı yolu rezistans ile suyu ısıtmaktır diğer yöntem suyun yapısına göre değişiklik gösterir ve suya ağır metal artıkları bırakır helezon şeklinde banyo suyu ısıtmak için 1000 watt 220 volt rezistanslar var al bi kovada calıştır istenilen nem oluşunca prizden çek
 
otelde çalışmış biri olarak şunu söleyebilirim profesyonel bi makine kullanmak sana mliyeti yğksek gelebilr ama bunun yanında ısıya dayanıklı krom bir kova ya ıkı adet sabitleme cubuğu koy ve rezistansları sabitle ve elektrik bağlantısını termostatlı yap ve devreye elektronik nem ölcer bağla nem oranı istediğin seviyeye ulaştığında devreden çıkacak şekilde yap sorun çözülmüş olur böylelikle hem istediğin performansı alırsın hemde maliyetten kaçarsın işinde çözümlenmiş olur bu kadar basit tabi basit diyorum ama elektrik bilgin azda olsa yok ise cevrendeki tanıdık bir elektriçi veya beyaz eşya ustasından yardım alabilirsin kolay gelsin
 
Buhar sıvı fazdan gaz fazına geçmek demektir.
Mantar gibi şeyler için ortam sıcaklığı ısıtıcılarla , nem oranı ise nem yapıcılarla sağlanır.
Ultrasonic nem yapıcı şeklinde ararsanız bulusunuz.
Bunlar suyu incecik zerreciklere ayırır nem yapar - buhar değil !!!, ısıtmaz !!!

Kuluçka makinelerinde su dolu uzunca bir yalak içerisinde su içerisinde çalışabilen resiztans ile nem elde edilir ama mantar gibi bitki işlerinde nemlendirici kullanılır.

Yani hem nemlendirici hem de ısı kontrolü kullanman gerekiyor.
Mantar işi hem basit hem zordur.

Bulunduğun yerde tarım üretme müdürlüğü gibi bir yer mutlaka vardır git onlar güzelce anlatsın kulaktan dolma iş yapma .
Sonuçta kazanan sadece kompost satıcısı olur.
 
Selamun Aleyküm
Buhar makinesi denildiği zaman akla termik santrallere kadar geliyor.

Ortamda bulunanların sadece kurumaması isteniyorsa, bağıl nemi arttırmak 1 e yaklaştırmak gerekir. Ortam havası su yakınından geçirilirken ısıtılarak da yapılabilir ve ya su direk buharlaştırılıp ortama verilerek de. Burada buharlaşma ısısı (vaporization/latent heat) sisteme eklenmesi gerekir ki azımsanmayacak bir enerji demektir.

Diğer taraftan hava bağıl nemini arttırmak için, ortam havası geniş su yüzeyinden geçirilebilir.

Eğer havanın bağıl nemi ne kadar artsa da, havanın tutabildiği küçük nem (su) miktarı değil, yoğun bir su ihtiyacı varsa, bahsedilen yöntemler, suyun spreylenmesi tipi düşünülebilir.

Tabi püskürtme tarzı yöntemlere rağmen bağıl nemin belirli bir seviyede olması istenecektir, yani ortam havasını geniş su yüzeyinden geçirmek vb yöntemler diğer yöntemlerle beraber de kullanılabilir.

Düdüklü tencere ile gerektiğinde buhar üretmek de zor değildir ama buharlaşma ile sistem iç basıncı artma yönündedir. Kapalı bir sistem yapılırsa emniyet valfi vb teşkilatın olmaması tehlike sebebidir.

Mantarlar yağmur yağmasıyla vb çıkardı, doğallığından kaybetmemek önemli olsa gerek.

Başarılar...
 
Ne sakıncası olsun. Başlıkta "Buhar makineleri hakkında bilginiz var mı?" yazıyor sözümüz de bu başlığı muhattap almış, "buhar makinası denildiği zaman" diye açıkça belirtmişiz, yazımızın içeriği de yeterince anlatıyor.
Yanlış anlaşılma mevzu bile olmadığı halde sivri bir görüntü var.
Eksik arandığında rahatlıkla bulunur, biz de eleştiriye açığız. Lakin içten pazarlıkla, zarar verme düşüncesi güvensizliğe sebep olur.
 
..biz de eleştiriye açığız. Lakin içten pazarlıkla, zarar verme düşüncesi güvensizliğe sebep olur.

"Suya iki metal çubuk daldırıp elektrik vererek buhar " üretmeye kalkan ( duyduğunu söylüyor ) birinden nasıl bir başlık bekliyordunuz ?
Arkadaşın yazdıklarını okuyarak ne boyutta bir şeyler istediğini çözemediniz mi ?
Yoksa sadece başlığa göre mi cevap yazdınız ?

Her hangi bir içten pazarlığım filan yok .
Olsa "içten" değil "dıştan" yazarım.
Konuların benim açımdan önemi sadece teknik ile alakası kadardır.
Ne şekilde sunulduğu umurumda değil yeter ki içerisinde işe yarar bir bilgi olsun.
Konuyu çözen bir bilgi yoksa yazanın ne kadar bilgili olduğu okuyanın hiç bir işe yaramaz , öyle değil mi ?
 
Yazı zaten dıştan olur sebebi içten.
Çözülemeyen nedir? Attığı başlığa ithafen, bu dendiğinde akla bu gelir demişiz??
Cevaben yazdıklarımız ortadayken sorun nedir?
Cevabımız zaten konunun cevabı, olmasaydı da çok bilgili bir forumdaşımız her zaman önemlidir. Konuyla alakasız cevap yazmışsa alakalısını isteriz.
 
Bu forum dünyası nasıl bir yer böyle koca koca insanlar kapışmaya hazır karşısındakini bozmaya. Birisi bir soru sormuş cevap falan hak getire bilim adamı gibi adamlar birbirini yiyor...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst