buhar kazani baca serpantini

egypt

Üye
Katılım
26 Kas 2007
Mesajlar
641
Puanları
6
Yaş
40
Merhabalar

10 tonluk buhar kazaninin 95cm lik bacasinin icine 1" lik 120mt uzunlugundaki paslanmaz boru ile 94cm capinda 110cm uzunlugunda akordiyon tipi serpantin yaptik
amac soguk suyu bacadan atilan sicak hava ile isitmak
sicak su elde etmekti

https://www.google.com.tr/search?q=economizer+for+chimney&biw=954&bih=620&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjq0oz0s7DKAhXFtBoKHUICC20Q_AUIBigB#imgrc=lCKJL1X77_mmDM:


ancak ilk denememizde paslanmaz borunun terledigini farkettik okadar cok terliyorki boru delik sandik

kazanin bacasinin icine terleyen sular akiyor.
buda istenmeyen bir durum.
bayada cok terliyor. Bu sorunu nasil asabilirim.
RonnWj.jpg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Selam dostum ,

Nerelerdesin uzun zamandir gorunmuyordun. Yogusmanin sebebi yaptiginiz esanjor icinden gecen suyun cok soguk olmasi. Kazanda yaktiginiz yakittan cikan su buhari bu soguk yuzeyle temas edince yogusma oluyor. Olmamasi mumkun degil. Esanjore giren suyun sicakligini bilmiyorum ancak soyle bir oneride bulunabilirim esanjorden gecen suyun debisini azaltirsaniz yogusma azalacaktir.

Bacanizda paslanmaz ise bacanin dibine bir drenaj sistemi kurup bu yogusan suyu disari alabilirsiniz.

Ayni yogusma malesef sistem duragan halde ve baca sogudugunda cihaz start edildiginde yine yasanir. Baca isinana kadar yogusma olacaktir.

Aslinda bu yogusma baca gazinin cikis sicakliginin dusmesi demektir. Suyun yogusmasi verim olarak daha iyidir cunku gaz fazindan sivi fazina gecerken su enerji birakir. Yogusmali kombiler bu nedenle verimlidir. Yoksa buhar fazinda enerjiyi bacadan disari atmis oluyoruz.

Yukarida bahsettigim gibi yogusma istemiyorsaniz esanjordeki su debisini dusurmelisiniz.

Kolay gelsin.
 
V.A.selam
hocam guney africa daydim(durban)
makina vs aldik onlarin kurulumlari ve mekanikcinin kacmasi sonucu basimdaki isler artti.
zaman bulamiyorum.
teşekkür ederim yoklugumun farkinda oldugun icin.


kazanin bacasi paslanmaz degil
serpantinin altina drenaj yapmayi planliyorum ancak bacanin kendisi paslanmaz olmadigi icin baca kisa zamanda curuyecektir. Bu beni korkutuyor.
Giris suyu sicakligi 20 derece gibi serpantin cikisi 50 derece gibi.

depiyi azaltmak pek isime gelmiyor.
bayada masraf ettik.
pacada yag isitip disari alip yag ile suyumu isitsam acaba.
 
Bacada ne isitirsaniz isitin bacaya giren yagda 20 derecede girerse yogusma yine olusur. Ama kapali devre bir sistemde yag giris cikis sicakligi yukarida su icin verdiginiz degerlerden yukarida ve daha dusuk olursa yogusma olmaz. Su 20 girip 50 cikiyor. Dedigim gibi bir esanjorun pirimer devresinde yag dolastirip giris cikis sicakligini 50 - 60 derece tutarsaniz suyuda sekonderden gecirip isitirsaniz bacada yogusmayi azaltmis olursunuz.

Su durumdan korkarim. Yag yanici bir maddedir. Bir sure sonra malzeme sorunundan yangin cikmaz umarim. Esanjor kullanacaksaniz yag dolastirmanizada gerek yok yine pirimerde su dolastirin risk olmmaz en azindan.
 
Drenaj yapip yogusan suyu disari alsam.
baca 4mm sacdan yapildi curumesi ne kadar zaman alir acaba?
1yil
5 yil
6 ay
 
Valla bunu tahmin etmem cok zor. Kazanin kullanim suresinden tutun icerde olusan asit duzeyine kadar degisken var. Belki baska arkadaslar bu konuda yorum yapabilir. Bu tur sistemleri kurup calistiran bakimlarini yapan ustalarinda yorumunu almak lazim.
 
Aldik basimiza belayi bukadar isin arasinda.
hayirlisi bakalim.
 
Resme bakiyorumda baya ugrasmissiniz umarim cozum bulursunuz baca gazi kac derecede cikiyor?
 
Pt100 koydum ancak olcmedim
panosu pitmedi bacayi kaldirmadan oyle elle bir deneme yaptik
190-220 derecede olmasi lazim.
 
Selpantinde hata var (gördüğüm kadarıyla), ya baca 200-300 derece ısınırsa ? Kabaca 40 metre boru 1 metre uzar. Kendine zarar verir sanırım. Kazan ilk yandığında selpantin boş olsun, belirli bir dereceden sonra (yoğunlaşma olmayan bölge) su vermeye başlamanız bunu belirli bir oranda düşüreceğini düşünüyorum(Net bir oran yok).
 

Forum istatistikleri

Konular
128,170
Mesajlar
915,622
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst