Buhar ile elektirik üretimi

İbosnll

Üye
Katılım
13 Eki 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
25
Selamın Aleyküm arkadaşlar üniversite için tez ödevi verildi buhar gücünden elektirik üretmem istendi size sorum ise 24 v dc üretmem için hangi motoru dinamoyu vb. Kullanman gerekli ve nerden bulabilirim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Araştırıyorum tabi fakat küçük güçte bi türübünde sonuca varamadım
 
Esas sorun buharı üretmekte, bunun emniyetli bir uygulamasını yapmanız zordur.

Saygılar...
 
Evet, buhar santrali için uygun ve düzenli gelebilen buhar kaynağını bulabilmek çok daha önemlidir, örneğin bu düzenli buharı sağlayan jeotermal bir kaynak da olabilir, kazanda kömürle, doğalgazla ısıtılan buhar türü de olabilir. Ama 24 volt dc veya 220 volt ac'yi jeneratörlerle değişik volt çıkışlarında üretme şekli ise bunun küçük bir ayrıntısıdır.

Güneş paneli için nasıl ki güneş ışığına tam konumlandırma, tam yönünü bularak optimum ışığı almayı sağlamak çok gerekliyse, buhar türbinleri için de bu buharın çok düzenli gelebilmesi ayni şeylerdir, bence pek bir farkı yoktur. Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst