Bugün Ne Sökelim? Akım Koruyucu Priz

by lent

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
21 Nis 2009
Mesajlar
12,012
Puanları
3,256
Genel görünüm arka etiket ve güvenlik uyarısı "Bu cihaz kesinlikle su, akvaryum veya herhangi bir nem kaynağı yanında kullanılmamalı",
09072014533.jpg 09072014556.jpg
2 adet yıldız 2 adet cins başı vidası var,
09072014555.jpg
açtığımız zaman bizi karlışayan manzara, siyah parçalar çocuk koruma prizinin mekanizması,
09072014535.jpg
yakın görünüm,
09072014536.jpg
Malzemeler yanmaz bant ile kapatılmış, olası patlamalarda parça kopması şarapnel vs. kaçınmak için sanırım.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba,sn.by lent,bu tunçmatik marka akım koruyucu prizin içini açmanız çok iyi olmuş,ben de içini hep merak edip de duruyordum,ama açıp bakmaya bir fırsatım da olmamıştı.(Evde Koç-Taş'dan satın aldığım SBS marka sizinkinin tıpatıp aynisinden (Üzerinde 2 adet çanak anten çıkışı,uydu cihaz girişi öncesi koruması da olan) kullanımda olan tam 2 adedi var.Biri pc'de diğeri buzdolabı girişindedir)Yalnız ben tek bir varistor olduğunu zannediyordum çok farklı olarak.Yani daha basit bir devre yapısı da bekliyordum bu akım koruyucu prizden.Çok sağolun,elleriniz dert de görmesin bu arada.Saygılarımla.
 
Estağfurullah Siz büyüklerime yararlı olabildiysem ne mutlu bana :)
 
Akım koruyucu ne demek ki ben daha onu anlamadım. Evde zaten düzenli bir akım var. bu devre ne yapıyor ki nasıl bi etkisi oluyor?
 
Akım koruyucu ne demek ki ben daha onu anlamadım. Evde zaten düzenli bir akım var. bu devre ne yapıyor ki nasıl bi etkisi oluyor?
Bar kapısındaki fedai gibi davranır:) kesinti sonrası, şimşekli havalarda veya Şebeke kaynaklı düzensizliklerde kendinden sonraki cihazları korur, [MENTION=275344]abuzerefendi[/MENTION];#568793 mesleğini bilmiyorum ama eskiden elektrik ile uğraştığını biliyorum, eskiden böyle değildin acık araştırmacı ol sorduğun soruların cevabı her yerde var
 
Bar kapısındaki fedai gibi davranır:) kesinti sonrası, şimşekli havalarda veya şebeke kaynaklı düzensizliklerde kendinden sonraki cihazları korur, @abuzerefendi;#568793 mesleğini bilmiyorum ama eskiden elektrik ile uğraştığını biliyorum, eskiden böyle değildin acık araştırmacı ol sorduğun soruların cevabı her yerde var

yok o anlamda değil yani ne yaparak bu korumayı yapıyorlar ben orasını anlamadım. yani voltaj regüle devresi mi var veya akım koruma için içi kondansatörler ile mi dolu? yani hangi mantık ile bu bizim cihazlarımızı koruyor ben orasını sormak istemiştim. yoksa gerisi dediğin gibi her yerde yazan bilgi :=)

Mesleğim ise si MCSE, yani bi nevi ağ yöneticisi. Server ve switch lerin ayarları vs vs ama dediğim gibi elektronik bilgisi bizde yok sadece yazılımsal. Bu arada switch dediğim sizlerin kullandıkları hublar değil onlar aslında hubta havalı olsun diye switch denen cihazlar. Bizimkilere manageable switch diyorlar.
 
Son düzenleme:
Termal sigorta= bir defalık termostat, üzerindeki değer (akım, sıcaklk) üzerine çıkıldımı devreyi açar, devreye seri bağlanır,
variac= üzerindeki değer aşılırsa kendini kısa devre ederek sigortanın atmasına seep olur, devre girişine konur,
GDT= yıldırım gibi yüksek anlık gerilimleri üzerinden toprağa akıtır.
 
Yani o zaman bu akım koruyucu dedikleri yüksek akımın gelmesini engelliyor bir nevi. Anladığım bu :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,860
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst