Buderus kombi vanasi gürültülü çalişiyor

Katılım
2 Mar 2015
Mesajlar
19
Puanları
1
Buderus kombimiz her devreye girdiginde veya sicak suyuacip kapattiktan sonra peteklere su gonderirken tokmak seklinde acayip bir gürültü yapiyor. 3 yollu vanasi servis tarafindan 3 kez degistirildi. her seferinde bikac gun sonra tekrar ses yapti.acaba bu ses 3 yollu vanadan degil midir?cevaplar icin simdiden tesekkurler.
 
Tesısatda hava olabilir, en üst nokdan sık sık hava alıp takıp edınız.
 
tesisatin havasi surekli aldik. cunki vana degisimlerinde suyu tamamen bosalttik.gelen ses tesisat hava sesi degil.vana acilis kapanis sesi. gümmmm diye geliyor.
 
Sıfır vanada da bu şekilde davranması mantıklı değil.

Acaba ,

Membranlı tankta hava kalmadı bu nedenle vana aç kappa yaparken su koçu darbesi yapıp tesisattan darbe sesi geliyor olmasın?

Tesisatınızda kırmızı genleşme tankı varmı ? Varsa kontrol etmenizi yoksa taktırmanızı öneririm.
 
cok tesekkur ederim cevap icin. Genlesme tankindaki hava basincini nasil olcebiliriz? veya nasil anlariz?
 
membranli tanktaki hava basincinin azalip azalmadigini nasil olcebiliriz yani?
 
membranli tanktaki hava basincinin azalip azalmadigini nasil olcebiliriz yani?
Havabasıncı ölçmek için barometre kullanırsın araba lastiklerinde olduğu gibi sibobu var.Sibob kapağını aç sonra barometreyi siboba bastır.normal kombilerde 1 bar basınç olacak sizinkinde bilemem ama o da sanırım 1 bar olmalı
 
Yalnız bu ölçüm yapılırken tesisat tarafında su basıncı olmamalı. Su basıncının olması yaptığınız ölçümü şaşırtır yanlış ölçüm yapmanıza yol açar.
 
Hayır kapalı olsa bile tesisatın durağan basıncı vardır. Normalde bir kombinin basıncı 1.5 bar civarında tutulur. Eğerki membranda hava basıncı kalmadıysa bile bu su tesisatındaki basınc membranı ittirerek basınc okumanıza neden olabilir.

En doğrusu system ister ısıtma ister soğutma ister hirdofor yangın v.s. olsun tüm genleşme tankları ölçümü yapılırken sistemden ayrılıp mümkünse içindeki su boşaltılmalı ve bu durumda ölçüm yapılmalıdır.

Kolay gelsin.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,531
Kullanıcılar
449,906
Son üye
maniacrelax

Yeni konular

Geri
Üst