Buattan çekilen watt

eliass01

Üye
Katılım
17 Kas 2018
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
28
merhaba geçen yıl evin terasına oda yaptırdık elektrikçi çağırdığımda bir priz bir floresan için çok fazla para istedi amatörce kafama göre kendim yaptım.
Odaya en yakın buattan topraklamasıyla dahil kablo çektim 2,5 'lik çektiğim kabloya bir priz bir de floresan bağladım bu yanlış biliyorum ama lamba için götürülen kabloyu bulamadım buatın içinde. (var mı ondan da emin değilim evin elektriğini yapan adam da baştan savma yapan birisi tüm malzemeyi dandik kullanmış 3 -4 yılda değiştirmek zorunda kaldık avizeyi prizleri filan)
tesisatı anlattım şimdi konuya gelelim ben bir ısıtıcı aldım en yüksek watt 2500 4 kademeli 4. kademedi sürekli 2500 watt çekiyor 1.-2.-3. kademelerde saniye de bir değişik watt çekiyor (bu arada kademeyi ben ayarlayamıyorum kendi otomatik ayarlıyor) örnek vermek gerekirse 2. kademe 1 saniye boyunca 1500 watt çekiyor 1 saniye boyunca 600 watt (başka birisi videoya almış buyurun buradan bakabilirsiniz videonun 13:39 saniyesi adam tam orada gösteriyo
) odanın prizine kablosuz 3 lü priz taktım birine ısıtıcıyı bağlıyorum diğerine bilgisayarın uzatma kablosunu akşamlarıda lambayı açıyorum bu tesisatta bir sorun oluşturur mu (2500 watt+ pcye 250 watt desek + floresanın kaç watt olduğunu bilmiyorum)
ikinci sorum lamba 1.-2.,3. kademelerde lıp lıp parlaklığı gidip geliyor bunu anlarım çükü aynı kablo üzerindeler fakat beni korkutan
diğer odalar mutfaktaki buzdolabının lambasıda böyle yapıyor ısıtıcıyı açınca bilgisayarıma ve beyaz eşyalarıma zarar verir mi bu watt dalgalanması ?
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst