Buatta Toprak ile Nötr Nasıl Bulunur?

PiRaMit61

Üye
Katılım
28 Eyl 2012
Mesajlar
73
Puanları
1
S.A.
Arkadaşlar bazen buatta renk kodlarına dikkat edilmediği için gelen üç linye kablosunda toprak ile nötürü nasıl bulabilirim?
Faz belli, kontrol kalemi ile bulabiliyoruz.
Nötr ile toprağı nasıl ayırabilirim acaba? Pratik basit bir yolu varmı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Evet en sağlam yol bu yol. Şu an kafamda bağlantı şeklini düşünüyorum:)
Kaçak akım şalterinin Faz-Nötr çıkışına 10-15w. lık lambayı gireceğim.
Yine kaçak akım şalterinin giriş faz kısmına fazı gireceğim. Giriş Nötr kısmına nötrü dokundurunca lamba çalışacak, toprak olan kabloyu dokun durursam eğer kaçak akım şalteri açacak. Bilmem doğru anlamış mıyım...
 
Giriş değil KAKR çıkışında tesisatın istediğiniz herhangi bir noktasında bu testi yapabilirsiniz. Herhangi bir buatta deneyebilirsiniz. Önce faz ile nötr sandığınız iletkene sonrada faz ile toprak sandığınız iletken arasına bağlayın. Önce fazı belirleyin.
 
Aşağıdaki resimdeki gibi düşünmüştüm testi, yanlış mıyım acaba?



Buat.jpg
 
Kaçak akım rölesi bağlantıları tam olarak yapılmış bir tesisatta, kaçak akım rölesi çıkışındaki herhangi bir noktada bu priz olabilir buat olabilir istediğiniz yerde bu testi yapabilirsiniz. Lambayı faz-toprak arasına bağladığınızda kaçak akım koruma rölesi açarak sistemi enerjisiz bırakacaktır. Lambayı faz-nötr arasına bağladığınızda lamba yanacak röle açtırmayacaktır. Bu kadar basit.
 
Buattaki kablolarda yapınız.

Akyar abi buata kadar belki kablolama doğru yapılmış olabilir ama prize girişte de hata olabilir varsayımı ile bunu önerdim. Hemde testi istediği yerde yapabileceğini anlaması için söyledim. Daha önceden kullanılmayan bir priz falandır kullanılınca sıkıntı başlamıştır falan fıstık :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,967
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst