Bu Yüksek Gerilim Rölelerinin Ayarlarını Okurmusunuz?

DinTOR

Üye
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
241
Puanları
1
Yaş
39
Baya eski röleler iki tane, birini yarım yamalak anladım diğerini tam çözemedim

Bu röleler hakkında tecrübeli bir arkadaştan yorum/aydınlatma bekliyorum. Teşekkürler.


g9lmq.jpg


g9lmx.jpg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Soruyu şöyle sorayım Iç de çarpan 0,4 te 600/5 akım trafosu için 480 amper mi demek oluyor?
 
Rölecilerden kademe değerinin doğru ayarlandığını öğrendim. 500 ampere ayarlı. 600 amperlik a.t. var. Ama iki kere kesici açtı. Anladığım kadarıyla harmonik açtırdı. xt açtırma süresi galiba, 0,3 saniyede açıyor.


Toplam harmonik değerleri %20-30 larda akım ve gerilim neredeyse eşit.
 
arkadaşım önce birinci resimdeki röleyi izah edeyim bu röle tek üretimi toprak rölesi dir.Iç set akım değeridir.orada ayarladığın değer sekonder akımdır.yani 0.4 ise 600/5 akım trafosunda 48 amper olur.ortadaki xt ise röle sabit zamanlı olduğundan ayarladığın değer açma zamanıdır.(sn) üçüncü ise ani katıdır.ayarladığın değer Iç de ayarladığın değerin katıdır.bu fonksiyonu istersen sonsuz a alarak pasif yapabilirsin.

bu rölenin ayar değerleri 48 A - 500 ms en alttaki görünmüyor ama anisi pasif gibi..
 
Son düzenleme:
ikinci röle ise ıskra marka aşırı akım rölesidir.bu rölede üstteki fonksiyon xt yani zaman çarpanıdır.ortadaki fonksiyon ise ani açma katjıdır.ayarladığın değer sekonder katıdır.en alt ise aşırı akım değeridir.burada ayarı 1 yaparsan akım trafosu değerine ayarlamış olursun

bu rölede ise yine akım trafosu 600/5 olsun en alttaki I> 1 ( 600 A) en üstteki eğrisi (xt) 0.3 ortadaki anisi pasif
 
Son düzenleme:
Yukarıdaki resimlerden 2. resim arkadaşımızın dediği gibi aşırı akım rölesidir ve değerlere gelince Iç=8 amper yani 600/5 akım trafosunda 960A PRİMERDEN akım gececekki sekonder de dönüştürme oranına göre 8 Amperi görsün sonuç olarakda TÇ=0,3 sabit zamanlı ise 300ms yede açar ters zamanlı olsaydı 2 katı akım geçince 3,01 saniyede açma gönderecekti inşallah yardımcı olabilmişimdir.popülarite puanı isterim arkadaşlar dahada sormak istediğiniz varsa her zaman sizlere yardımcı olmaya hazırım görevimiz insanlarımız öğrensin.Dışa bağımlılık kalksın.
 
Tahsin bey,
Bu üretim tesislerinde düşük gerilim rölesi var. Bunların %10 töleransla kaç sn gecikme verilmeli. Aşırı akım ve toprak hata akımı için 1sn verilmiş.
 
Merhabalar Serkan Bey düşük gerilim rölesinde açma bence 4 sn yeterli ve isterseniz ani de yapabilirisniz onda sadece gerilim seviyesi alt limir değerleri girilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst