Bu Ups Cihazı için modifiye...

abuzerefendi

Katılımcı Üye
Katılım
22 Ara 2012
Mesajlar
451
Puanları
99
Yaş
40
Aşağıda resimleri ve üzerinde yazan bilgileri yer alan UPS cihazımı Modifiye etmek istiyorum. şimdi birkaç sorum var;

1 - ) ben bu ups cihazıma normal araba aküsü taksam yani 12 volt 75 amper veya 60 amper sulu akü bağlasam bu ups cihazı o aküyü şarj edebilir mi? yani şarj devresi ona müsaitmidir? bir sıkıntı olur mu? içerisinde regületör devresi olduğu da yazıyordu. dalgalanmalarda falan devreye girip çalışıyordu. bu yeni akü ile de onlar devam eder mi? Eğer olur ise 60 amperlik bir akü ile pc ne kadar zaman çalışabilir?

2 - ) Bu ups in içindeki invertörü arabanın çakmaklığından aldığım elektrikle çalıştırabilirmiyim? yani Ups in kuru akü başlarına başka kablolar ekleyerek o kablolar vasıtası ile araba çakmaklığından 12 V 7 A lik akım alsam ( Çakmaklığın üzerinde öyle yazıyor da ) arabada bunu inverter olarak kullanabilirmiyim?

3 - ) Mesela bu Ups in içinde regületör de varmış ya. şimdi bu regülasyon işlemini tersine de yapar mı? Yani 220 gelen elektriğin regülasyonunu yapıyor ama akünün yerine 12 V lik bir solar panel bağlasam veya 12 V lik bir dinamo bağlasam, her zaman 12 V elektrik üretmeyeceği için 11 V geldiği zaman da olacak 13 v geldiği zaman da olacak. bu aradaki regülasyonu tersine de yaparmı? yani 10 v elektrik geldiğinde onu inverter ile 220 ye çıkarabilir mi?

4 - ) Ama çok soru sordum. zaman ayırıp okuyup bir de cevap vermeye çalışıyorsanız gerçekten çok ama çok teşekkür ederim :))
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sulu aküler titreşimli ortamlar içindir sabit durduklarında verimleri düşer.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Sulu aküler titreşimli ortamlar içindir sabit durduklarında verimleri düşer.

Yani burada sizin demek istediğiniz şey araç aküsü kullanamazsın mı yoksa susuz araç aküleri var Bakım gerektirmeyen onlardan kullanabilirsiniz mi demek istiyorsunuz?
 
Bu konuda cevap verebilecek olan bir allahın kulu yokmu?
 
bu işler teoriden çok tecrübeye bakar aslında. benim bu konu hakkında bi tecrübem yok ama kendi tahminimce yanıtlıcak olursam,
1. sorunun cevabı olumsuz, istediğin sonucu vermez gibi geliyor bana.
2. sorun olabilir, yükseltme işleminin olmaması için bir neden yok gibi...
3. sorunda verdiğin gerilimi özel devre elemanları ile sabitleyebilirsin (dinamo dedinya, doğrultma devresi + 7812 mesela).

1. sorun hariç hepsini deneyebilirsin aslında bi zararlı sonuç çıkacağını sanmıyorum...1 de de zararlı sonuç çıkmaz ama aküyü nerden bulucan :) (aklıma vizontelede eminin sinemacılardan aküyü çalması geldi :))
 
Yardımın için çok teşekkür ederim. popülerlik + 1

Şimdi arkadaşlar bu ups nin üzerindeki verilere bakılır ise, max 4 A 220 V diyor yani bu da damek oluyor ki bu ups max 880 Watt ama bu ürünün kutusunda 1600 watt diyor. şimdi burasını anlamadım. birde akü 9A mış 12 V 9 A = 108 watt. bu cihaz ile 82 ekren lcd tv yi yaklaşık 1 saat çalıştırabilmem gerekiyor ama aynısından arkadaşta var onun evindekini 20 25 dk kadar bile çalıştırmıyor.

Şimdi cihazın içini açtım ve içinin resimlerini ekliyorum. buradaki cihazların neler olduğunu merak ediyorum. sizlerden bu konuda da yardım bekliyorum.

hl9qt.jpg

hlb0n.jpg

hlb26.jpg

hlb3d.jpg

hlb4d.jpg

hlb5p.jpg

hlb6f.jpg

hlb74.jpg

hlb7k.jpg

hlb7y.jpg



Buradaki devreler neler çok merak ediyorum doğrusu birde burada elektrikler gittiğinde sürekli bit bit ötüyor bu malzeme. o ses çıkaran şey nerede onu bulup yerine led ışık koymak istiyorum. ötüp duracağına led yansın sönsün. ne yapmam gerekli

Birde akünün üzerinden ölçtüğüm değer 4 volt gibi bir şey. bu akünün şarj olmadığını mı yoksa akünün bozuk olduğunu mu gösterir. yani şarj devresinde mi aküde mi sorun var nereden anlıyabilirim?
 
12V 9Ah'lik bir akü. Bu aküye yük bağlı iken gerilimi en düşük 10.5-11 V göstermesi gerekir.4V ölçülüyorsa akünün ömrü bitmiştir.Bunun sebebi şunlar olabilir:
-Uçları kısa devre edilmiştir ya da yüksek akımda deşarj yapılmıştır.
-Şarj işlemi kontrolsüz yapılıyordur,şarj akımı yüksektir.
Bu aküyü şarj ederseniz muhtemelen akü gerilimi birden yükselecektir ki bu da akünün ömrünün bittiğinin göstergesidir.

Diğer sorunuza da cevap vereyim. Ses çıkaran şey muhtemelen bir buzzer.Öncelikle buzzer uçlarındaki gerilimi ölçün.Gerilim değerine göre bağlayacağınız led ile birlikte bir direnç bağlayın.Örneğin 3V için 100R, 5V için 330R ..gibi.Başka bir ifadeyle; ledler üzerine 1.6 ila 2.2 V arasında gerilim alırlar. Bu gerilimi lede uygulayacak şekilde direnç bağlarsanız led yanıp sönecektir.
 
Çok teşekkür ederim. birde şunu sorsam bu ups ime hangi aküyü alayım. boyutları uyanlardan bir kaç tanesi şunlar

T.tec 12V 9Ah Kuru Bakımsız Akü Ups - Santral GittiGidiyor'da 71653954
Eurostar 12V 9 Ah Kuru Bakımsız Akü Ups-Santral GittiGidiyor'da 71775603
Huanyu 12V 9 Ah Kuru Bakımsız Akü Ups - Santral GittiGidiyor'da 71775564

bu markalar nasıldır? Bir de ben bu akü yerine 12 V 12 A akü alsam benim ups o aküyü şarj edebilir mi yoksa dolduğunda durduğu için 9 A dolduğunda şarj etmeyi keser mi?
 
Markalar konusunda fikrim yok maalesef. Ama kuru tip akülerin ömrü fazla uzun olmuyor.Şarj ve dejarj kontrollü yapılırsa ömürleri uzun olabilir. Anladığım kadarıyla sizin USP, içindeki 12V 9Ah'lik aküyü şarj ediyordu. Akülerde şarj işlemi sonlandırılırken gerilime bakılır. Bu nedenle 12V 12Ah'lik bir aküyü eski akünün yerine kullanabilirsiniz. İkisi arasındaki fark ise; ikinci akü kapasitesi fazla olduğu için daha uzun sürede şarj olur ve daha uzun gider.Daha yüksek kapasiteli akü bağlamanın zararı yok.

Buna mukabil düşük kapasiteli,örneğin 12V 7Ah'lik bir akü takarsanız, sizin USP'nin kontrol ettiği şarj-deşarj akımı bu küçük kapasiteli akü için fazla gelebilir.Bu noktada USP'nin nasıl bir teknikle şarj yaptığını bilmek gerekir.
 
Hmm zaten 12 V 12 A aküler boyut olarak benim ups in içine sığmıyorlar. dolayısı ile gene aynısını almak zorunda kalacağım sanırım. peki bu ups in içindeki dikine kesit bir de yatay kesit var. aynı anakart ve üzüerindeki kartlar gibi. dikine olan kesit şarj devresi yatay olan kesit te invertör mü oluyor? yani bu devrelerin hangisi şarj hangisi invertör onu nasıl anlayabilirim?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst