Bu Sensör ile Mesafe Ölçümü Yapılabilir Mi?

lamneth

Üye
Katılım
8 Şub 2010
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
36
Product Detail

Merhaba, bu sensör ile cismin sensöre olan uzaklığını ölçmem mümkün müdür acaba?

Çıkış analog output diyor ama aynı zamanda switching output PNP diyor. Bu ne anlama geliyor yani?

Analog ise aslında mesafe ölçümü yapabilmem mümkün değil midir? ama PNP diyince iş değişiyor.

Herkese çok teşekkürler...
 
Harika bir sensör, 20 cm den 6 metreye kadar 1mm hassasiyet ile analog ölçüm yapabilirsiniz. 10V/6000mm dersek yaklaşık mm başına 0,0017 Volt yani 1,7mV adım mesafesi olur. Ayrıca 2 açık 1 kapalı kontak çıkışı alabilirsiniz. (potansiyometre ayarlı). Kırmızı lazer noktalama ve IP 67 ve 10000 lux sensörün ağır şartlara uygun ve stabil olduğunun göstergesidir.

2+ 7- besleme 5+ 3- analog çıkış. PDF dosyasında bütün bilgiler var.
 
çok teşekkürler, peki switching output PNP olması nedir? benim bildiğim PNP çıkışlı olan sensörlerden sadece 1 ve 0 bilgisi geliyor. yanlış mı biliyorum?
 
Switching output anahtarlama çıkışı yani set değere geldiğinde kontak çıkışı veriyor demek. Normalde kapalı kontağı açıyor (lojik 1 0 oluyor) normalde açık kontağı ise kapatıyor (lojik 0 1 oluyor). Örneğin 4200 mm de bir lamba yansın dersen çıkışın 1 tanesini 4200 mm'e set edip lojik çıkışı bağlaman yeterli.

PNP Pozitif (besleme) negatif (besleme) pozitif (çıkış) yani çıkıştan pozitif voltaj alabilirsin. Yukarıdaki örnekte lambanın bir ucuna 24 volt'un - si direk bağlanacak diğer ucuna lojik çıkıştan gelen + 24 bağlanacak. (Lamba 24V ve maksimum 200mA Olmalıdır maksimum kontak akımı)
 
sanırım anladım. yani ben bu sensör ile analog çıkış alarak mesafe ölçümü yapabildiğim gibi, dijital çıkış alarak 1 ve 0 bilgisine göre başka ekipmanları da kumanda edebilirim aynı zamanda? doğru mu anlıyorum?
 
Evet doğru PDF dosyasını incelerseniz 1-4 ve 6 numaralı uçlardan çıkış alabileceğinizi görürsünüz. Direnç şeklinde gösterilmiş yükler genelde role olur ve ihtiyaç varsa başka kumanda fonksiyonlarını yerine getirir.
 
Sensörün maliyeti konusunda bir bilginiz varmı ?
 
Arkadaslar ben bu işe yeni başladım.İlk deneyimim iz süren robot yaptım flowcode, ısıs, aresi düzenledıim ve en kısa zaman da paylaşacağım.Lazer ile ölçüm cihazı yapmayı düşünüyorum yardımcı olur musun ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst