Bu sayfayı nasıl yapmışlar

el_emek

Katılımcı Üye
Katılım
19 Eki 2008
Mesajlar
617
Puanları
56
önce sayfanın linkini vereyim: https://www.bbc.com/turkce/resources/idt-sh/opium_turkish

sayfada yukarıdan aşağıya inerken arka planda fotoğraf sabit dudrurken ön plandaki yazı ve resimler akıyor. bu nasıl bir yöntemle yapılmış olabilir?
 
Kodlarına bakınca javascript kullandıklarını görürüz, epey zaman geçti çoğu html bilgisini unuttum, sizin bilginiz ne alemde ne kadar? Html?
 
python öğrenmeye başladım. daha yolun başındayım.
 
Php ve python ile web tasarımı yapılmaz web tasarım sadece htm, html ile yapılır ancak programlama tarafında php, asp(C#, veya Visal Basic) yöntemleri kullanılmak ile beraber sayfa içerisinde veya bir kaynaktan çağırılarak Java Script ve visual basic scriptlerinden faydalanılır bunların yanında görsellik için Css stil kodlarından yararlanılır ki bunlar sayfa içerisindeki nesnelerin ebatlarını, renklerini vb. özelliklerini tutarlar.

by levent Beyin dediği gibi vermiş olduğunuz sitenin kaynağına bakrsanız içerisindeki Scriptleri görebilir hatta kopyalayıp kendi projelerinizde kullanabilirsiniz.
 
Farklı web çatıları, kütüphaneler kullanıyorlar. Sonra bu tembel yükleme kütüphanesini kullanarak, resim yükleme işini kullanıcı üzerine kaydırma çubuğu ile gelene kadar erteliyorlarmış anladığım kadarıyla.

Python için flask web çatısını önerebilirim.
yeni bir soru sorayım yeri gelmişken. bu mavi renkli kelimeleri kullanarak bir bağlantıya link vermenin yöntemi nedir?
 
Bağlantı olarak vermek istediğiniz kelimeyi, cümleyi yazıp, seçtikten sonra üst tarafta bulunan zincir simgesine basarak (ya da Ctrl-K tuşlarına basarak) bağlantı ekleyebilirsiniz.

bağlantı.png
 
teşekkürler, bu yapılan işlemin bir ismi var mı? aynı şeyi bu forum dışında başka biyerde yapmak istesek nasıl yaparız?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst