Bu motorun etiket gücü nedir

saftilki

Üye
Katılım
3 Kas 2009
Mesajlar
652
Puanları
31
Yaş
45
etiketi üzerinde yoktu etiket gücünü öğrenmemiz gerek ilgileniseniz sevinirim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşım motor sargıları kaç ohm onları bi ölç motor resimde gördüğüm kadarıyla 2.2kw benziyor
 
Motor uzakta geçerken foto çektim getirip hem dişli kutusunu sökecem hem ölçerim motor gücünün yarısı kadar trifaze kondanstör takacağız ilgilendiğin için teşekkür ederim
 
Selamun Aeyküm

Sayın Saftilki etiketsiz bu değerleri öğrenmeniz için, size uzman arkadaşların yardımcı olabilmesi için bildiğim kadarıyla faz aralarını ve diğer kombiasyonlarını ölçüp direnç değerlerini bulmanız gerekir. Enerjilendiğindeki haliyle de bazı çıkarımlar yapılabilir. Kalkış enerjisi yanılmıyorsam aşşağı yukarı iki katıdır. Kalkışta çektiği akım(Kök 2) 1.4 küsür katı akımdır. Motoru çok kısa süre(1 sn gibi) kalkış anında çektiği akımı bulursanız bunun marka değerlerine göre 2.8 de 1 i normal akımıdır. Buradan da güç bulunabilir ama bu durum olağan olmayan ve zarar verebilir olduğundan ilk yöntemle diğer arkadaşların verdiği diğer yöntemleri değerlendirin.

Kabaca motorun haznesinin çapı, uzunluğu gibi bilgiler de güç hakkında yorum yaptırır. Standart olmalılar tahminim. Bu sanki 4 kW gibi göründü bana. Yannda ölçüsü bilinen(cetvel gibi) bir malzeme ile fotoğraf çekseydiniz resimden ölçü de belli olurdu.

Bu arada devir azalmadan verdiği maksimum tork ile devir birimi eşitlenip çarpılırsa yine çıkış gücünü verir. Verimlilik ters oranı ile de harcadığı güç bulunur.

Başarılar Hayırlı günler dilerim.
 
Eyvallah üstat motoru dükkana getireceğim zaten dişli ktusu var onu sökmeden getiremedim bobinajcı arkadaşım var ama ileri düzey bilgiye sahip değil zannedersem ölçümlerini yapar ve size geri ayrıntılı bilgi iletirim bu motoru generatöre çevireceğiz uygun kondanstör seçimi için sormuştum etiket gücünü. ilgi için teşekkürler ölçüm sonrası geri dönerim. ( AKABE) >zor geçit>ler üstatların sayesinde geçilir saygılar.
 
Rica ederiz biz acizane yazdık. Gerekli bilgilerden arkadaşlar hesaplayabilir.
Yalnız bu motorla elektrik üretilemeyeceği yazılmıştı size. Bunların içinde bildiğim kadarıyla mıknatıs yok. Siz ne şekilde üretim düşünüyorsuuz bilmiyorum.
Başarılar diler, Hayırlı günler dilerim.
 
üstat yine öğrenemedim etiketinde 252538 mw yazıyor sadece webden çok aradım yok o numara nedir acaba?
 
O numaranın ve mw ın ne olduğunu bilmiyorum. (miliwatt cinsinden güç yazıldığını zannetmiyorum) Bilen arkadaşlar size direk yardımcı olur ancak, siz sarım dirençlerini ölçmeyi vb yöntemleri denemediniz mi? Açıkçası bu motorların genel anlamda ölçüleri standart olur. Kaba bit tahmin yapabilirsiniz. Çektiği akımı ölçmekten ve daha başka yöntemlerden bahsetmiştik. Sizin imkanlarıız ne ise yazabilirseniz belki olan duruma göre yorum yapılabilir.
Başarılar dileriz.
 
Motorlar boştayken yaklaşık %40 akım çekerler.
Motor üzerinde bağlantılar yapılmış zaten, üçken bağlantı.
Motora 380v ver, birtane pens ampermetre ayarla, tek kablodan çekilen akımı ölç.
Motorda redüktör olduğu için çekilen akımı 2 ile çarp veya redüktör devri çok düşürüyorsa 1,8 ile çarp.
Çıkan sonucu aşağıdaki In A yazan akımlarla karşılaştır, en yakın çıkan sonuç doğrudur.
Motor devri için redüktör çıkışını ve arka fan kısımlarından devirleri tahmin etmeye çalış. Motor devri 1000, 1500 veya 3000 dir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,160
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst