Bu laptop nasıl bir fikir alabilirmiyim ?

seco_

Paylaşımcı üye
Katılım
14 Nis 2011
Mesajlar
904
Puanları
131
Yaş
29
Konum
Sakarya
Sony Vaio VPCF23S1E/B | Bimeks - Teknolojinin Kalbi Burada Atıyor masaustunden laptopa geçmeye karar verdim. sizce harddiskin 5400RPM olması sorun olurmu bazı yerlerde 7200 olsun diye okudum.
 
Son düzenleme:
Bu makinaya bu kadar verilmez kardeşim aynı özellikli asuslara bak max 2.300.00 TL ye bulursun ama yinede alacağım dersen güzel makina ekran kartı orta seviyenin üstünde bir kart oyunların yüzde 90 nını oynatır
 
Son düzenleme:
bu laptopu kullandım gayet hızlı ve güzel fiyatının pahalı olma sebebi i7 ve sony olması :) marka dan dolayı
esas soruna gelecek olursak 5400RPM ile 7200RPM arasındaki fark HDD nin içine yazma ve koypalamadı ki hız dır yanı HDD nin dönme hızını gösteriri ama bence cok buyuk bir fark yok
 
Pc nin özellikleri gayet iyi. 7200rpm olursa daha hızlı veri alış verişinde bulunabilirsin.
Bu fiyattan daha düşük DELL marka pc bulabileceğini tahmin ediyorum.Araştırmakta fayda var:cool:
 
sonyler her zaman kaltielidr ancak pahalıdır ama 1930 tlye asus un güzel tavsiye edrim gold computerda
 
arkadaşalr 2,600e buldum 244 tl takstle. alacağım gün fikir değiştirebilirm :) görüşleriniz için teşekkür ederim :)
 
sony nin kalitesi tartışılmaz, bu paraya değermi bilemem ama özellikleri iyi
 
özellikleri gayet iyi fakat ileride garanti sıkıntım olurmu . çünkü bana tezgahtaki ürünü vericeklerini soylediler bataryası takılı değilken sergileniyor nede olsa kullanılmış dimi ?
 
Tezgahtaki ürünü satın almayın,size teslim edilecek ürün gözünüzün önünde koli kartonu kendiniz tarafından emniyet şeridiyle açılıp,tüm diğer parçalar(Batarya,adaptör,firma(Sony) cd si,kullanma kılavuzu,garanti belgesi kartonu veya kılavuzdaki boş doldurulmamış sayfası,vb.)gözünüzün önünde daha önce açılmamış,yırtılmamış olduğu bizzat sizin tarafınızdan teyit edilerek laptopun ayrıca çalıştırma kontrolü,yine sizin önünüzde yapılıp,garanti belgesine o günün satış tarihi,modeli,tipi,satıcı adresini ve yerini gösteren kaşesi basılarak teslim edilmelidir.Servisin bölge için geçerli olan tel. numaraları ve satıcı firmanın kartviziti de yine size sunulmuş olmalıdır.Bu noktalara dikkat ederseniz ayrıca gelecek açısından bir sorunu olmaz.

Zira ben de,mart 2009 da büyük markalı bir laptopu bu şartlarda satın almıştım.Makinenin özellikleri güzeldir,hdd devri arkadaşların da ifade ettikleri gibi,yazma-okuma olayları sırasında belki biraz önem taşıyabilir,ama genel sistem performansında çok önem taşımamaktadır.Şayet net ortamında,geçen yıl turnuvası yapılan "Crysis" gibi yüksek sistem isteyen bir oyunla yarışmaya girme ve yarışma gibi bir niyetiniz bulunmuyorsa.:)Bunun dışında,makina marka ve sistem olarak satın alınabilecek ideal özelliklerde makul denilebilir.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,099
Mesajlar
914,960
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst