Bu entegreyi nerden satın alabilirim

MOROTESI

Üye
Katılım
16 Ocak 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Selamın aleyküm arkdaşlar. Yüksek voltaj sonucu yazıcının güç devresinin arkasındaki bu entegre yandı. Ne bir numara ne bir yazı var. Yazıcının şemesınıda bulamıyorum. Bu entegre ne olabilir. Eğer biliyorsanız internet üzerinden satın alabileceğim bir yer var mı ?? Fotoğrafı daha net çekemiyorum. Ama elimden gelen açıklmayı yaparım..
 
a.s. merhaba,
Entegrenin üzerinde numara olup olmadığına bakıyorsun bu güzel
ama yazıcı hakkında bilgi vermemişsin,binlerce yazıcı var hangi marka yazıcının kartı olduğunu nereden bilelim.
Eğer yazıcı marka modelini yazarsan ve kartı biraz daha geniş açıdan fotoğrafını çekersen yazıcının hangi kısmı olduğu daha iyi anlaşılır.Yazıcının internetten şemaları bulunabiliyorsa ne olduğu öğrenilebilir.Yanılmıyorsam gevv'in yazıcı şemaları paylaşımları da vardı.
Bir diğer bilgi ise entegreyi sökmesini biliyorsan sökebilirsin.Söktüğün yerin üzerinde çoğu zaman IC1,IC2 vb ifade bulunur.Ancak bazen de entegrenin ismi yazılı olabiliyor.
 
Kusura bakmayın evet eksiz bilgi vermişim. Yazıcı Epson stylus Bx300f. Elektirik kablosunun takılı olduğu kart. Hemen entegreyi sökemiyorum ama söktüğümde altında bir şey yazıyorsa size söyleyeceğim.
 
Entegreyi söktüm Yalnız acemi olduğum için devre yollarını kopardım :) onu telafi etmenin bir yolu yok mu ? Bu arada devrenin altında bir şey yazmıyor.
 
telafisi var fakat entegreyi bulmadan işe yaramaz :)
 
ve aleyküm selam, morötesi ve yorum yapan diğer arkadaşlar bence atladığınız bi nokta var.öncelikle o parçanın arızalı oluduğu kanısına nasıl vardın, diğer devre elemanlarını söküp sağlamlık kontrolü yapıldı mı, besleme kablosunda bi sorun olabilir mi?bende hobi olarak ilgileniyorum elektronikle, çözüm ancak sorunun doğru tespitiyle mümkün olur.kolay gelsin.
 
ve aleyküm selam, morötesi ve yorum yapan diğer arkadaşlar bence atladığınız bi nokta var.öncelikle o parçanın arızalı oluduğu kanısına nasıl vardın, diğer devre elemanlarını söküp sağlamlık kontrolü yapıldı mı, besleme kablosunda bi sorun olabilir mi?bende hobi olarak ilgileniyorum elektronikle, çözüm ancak sorunun doğru tespitiyle mümkün olur.kolay gelsin.

Yüksek voltaj sonucu yazıcının güç devresinin arkasındaki bu entegre yandı.

@wolf-4503 Entegre üzerinde üzerinde çatlama,delinme,entegreden duman çıkması vb. durumlarda entegre yandı denilir ve devre etrafında arızalı olan başka malzemeler varsa onlarla birlikte yanan entegre yenisi ile değiştirilir.
@morötesi entegre yandı dedikten sonra zaten entegre değişecek ve etrafında başka arızalı malzeme varsa onlarında değişmesi gerekmektedir.

@morötesi öncelikle nette yazıcının service manual'ini bulman gerekir.
 
@wolf-4503 Öcelikle şunu söyleyeyim. Entegre sadece yanmayı bırakın ortadan aynı zamanda patlamış. Akım korumalı priz vardı. Artı olarak devrenin sigortası vardı ama ikiside atmadı. Gelde sinirlenme. Neyse....

@emrah_elektronik Evet manual lazım ama malesef internetin altını üstüne getirdim. Ama hiç birşey bulamadım

Neyse ilginize teşekkür ederim....
 
@morötesi google amcada " epson stylus bx300f service manual " diye ararsan bir çok sonuç çıkıyor pdf arama ile de bazı modellerin service manualleri indirilebiliyor.Seninkine ulaşamadım.Ulaştıklarım ise 10$ istiyor.Torrentte gözüküyor fazla uğraşmadım kapsamlı arama ile bulunabilir.Ancak pcb üzerinde kodlardan faydalanarak karta ulaşabildim.

" Epson Printer Power Supply Board EPS-128 2121944 CA17 PSB " kartı olarak geçiyor.

Senin fotoğrafta flu olduğu için tam okunamıyor.EPS128 aynısı büyük ihtimal. Kartın fiyatı
$8.99

- Epson Printer Power Supply Board EPS-128 2121944 CA17 PSB

İster service manual aramaya devam et istersen de bu kartı da satın alabilirsin.

Kartı nette arayabilirsin başka yerlerde de bulabilirsin.Belki Türkiye'den de temin etme şansın vardır.Bu konuda Epson Türkiye ve Teknik servisleri ile görüşebilirsin.


 
Son düzenleme:
amacım ukalalık yapmak değildi arkadaşlar, fotolarda entegrenin çatlak vs olduğu belli olmuyor sorun başka bi devre elemanında olabilir mi diye emin olunması içindi.kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst