Bu devirde hâla tablette klavye isteyen var

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
NPD Group'un tablet satın almayı düşünenler arasında yaptığı araştırmaya göre, tüketicilerin yüzde 40'ı tabletlerinde donanımsal klavye olmasını istiyor.

Tabletler ilk çıktığında klavyesiz olmalarının bir dezavantaj olduğunu ileri süren aklıeveller bugün ne yapıyor, bilinmez. Ancak NPD Group'un konu ile ilgili yaptığı bir araştırma bu değerlendirmelerin çok da boş olmadığını ortaya koydu. Tablet almayı düşünen tüketiciler arasında yapılan bir araştırmaya göre kullanıcıların yüzde 40'ı cihazlarında donanımsal bir klavye olmasını istiyor. Öte yandan IDC'nin rakamlarına baktığımızda toplam tablet satışlarının altıda beşinin donanımsal klavyesi olmayan tabletler olduğunu da görüyoruz.

Araştırmaya katılan tüketicilerin ortaya koyduğu önemli bir veri de tablet ekranında optimal büyüklüğün 10 inç olduğu yönünde. Zira Samsung'un çıkaracağı ileri sürülen 11.6 inç'lik tablet kullanıcılara sorulduğunda çok büyük bir çoğunluk böyle bir cihaz satın almayı düşünmeyeceğini bildiriyor. Katılımcıların yüzde 40'ı ise 10 inç altının kendileri için ideal büyüklük olduğunu dile getiriyor.

Computerworld Türkiye, Dün 08:41

Alıntıdır.Kaynak:

Computerworld Trkiye : Bu devirde hla tablette klavye isteyen var
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,149
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Geri
Üst