Bu da benim AMPLİFİKATÖR

mikado seçmiyor benim tercihim metal iki tane Mikado 2.1 ile süper oluyor spotify ile Metallica dinlemek...
biri md2012 bu gt-s5360'a takılı md3012 de pcye bağlı.
 
Önce başkanı seçelim isim bulalım tabela asalım da ... :rolleyes::confused::p
Benim bir aralar GUDURUKLAR GRUBU adı altında grubum vardı.
1997 lerden sonra hasıl olan HOME-CINEMA ile ilgili kişilerce kurulmuş bir grup idi.
O yıllarda henüz yeni teknoloji olan DVD ve SURROUND ses sistemleri ile bu grubumuz iştigal ederdi.
Grubun adı ise, ses sistemlerini görüp ''guduran'' ve kendilerinin de böyle bir sisteme sahip olma isteklerinden dolayı otomatikman oluşmuş bir isimdi.
Genel gözlemlerimde, hanımların da bu gibi gudurukluk özelliği bulunduğu, cihazların estetik ve temizlik açısından sakınca yaratmadığı sürece, kendilerinin de gudurukluk özelliği olduğu kesin olarak test edilmiştir.
Özellikle her hanımın karakteri doğrultusunda aşırı derecede beğenebileceği filmleri kaliteli bir sistemde seyretmeleri, ve hatta böyle bir sistemi yapıp ta hanımların sevdiği ve kendilerini anlatan bir marka ile pekiştirmeyi en güçlü silah olarak görmekteyim. (Özellikle genç hanımlar)
Bizler baskı kurmak yerine kaleyi içten fethedebilirsek, sınırlı da olsa uğraşılarımıza izin verdikleri, verecekleri kuvvetle muhtemeldir.
 
o değilde o kadar pcb basmaya üşenmedin mi yaw :) yok kağıt ,yazıcı, toner ,ütü
 
o değilde o kadar pcb basmaya üşenmedin mi yaw :) yok kağıt ,yazıcı, toner ,ütü
Artık teknoloji gelişti.Önceleri PNP ile cebelleşirdim.
Artık PCB ile o kadar uğraşmıyorum. ARES ile çizimi yapıp veriyorum bir PCB'ciye hallediyor.
Kartların birim maliyeti yüksek olsa da, zaten iyi kalite cihaz yapmayı istiyorsak bu masraflara değiyor. En azından da birkaç tane yedekli yaptırıyorum :D
 
:) arkadaşlar asla pes etmeyın enınde sonunda kazanan bizler oluyoruz ben başardım önceden eve yakın bir dukkan kıralıyordum çalışmalarımı orada yapıyordum baktım olacak gıbı değıl yemek hadı halledılıyor çay kahve dışardan gelen çay kahveden zevk almıyorum cihazlarımı eve taşimaya başladım ama bu bana pahalıya mal oldu hanımı arada bir gezmeye goturdum hedıyeler fılan sonunda baktıkı olmıyacak 3+1 ev çocuklarda yuvadan uçtu hanımla ikimiz kalınca odanın bırını boşaltıp bana verdı masamı koydum bilgisayarımı koydum çalışmalarımdan üç-beş kuruş kar payı verınce şimdi çayım kahvem masama gelıyor amma bu hafta şunu alcam bunu alcam gerekenı yap emrıde gelıyor ben bunu seve seve yapıyorum parada gözum yok yeterkı çalışmama engel olmasın yaş 62 gece uyku yok bellı yaştan sonra uyku uyuyamıyor insan işte o zaman çalışma odasının gereklılığı çıkıyor sağlık sorunu var sıkılıyorum oda imdadıma yetışıyor çalışma masasına oturunca dınlenıyorum iki gün önce elektrikler kesıldı Bakım varmış kafayı yıyordum sonunda çare buldum hanıma çay yaptırdım eskişehiri kuşbakışı goren bır dağ var bozdağ çıktım tepeye soğuk ama arabanın içi sicak çayımızı yudumlarken eskişehirın işikları muthiş :) bellı yaştan sonra nostalji oldu
 
mikadolar hasetlerinden ön kolonların kablolarında kırıklıklar var...
 
Elektronik cihazlarda kıskançlık özelliği yoktur :D
Her bir cihazın belli bir kalitesi ve kullanım ömrü bulunmaktadır.
Bu iki unsurun belirlenmesindeki en önemli faktör, cihazın maliyetidir.
Günümüzdeki maliyetler ise elektronik kompenentler ile değil, tasarım hassasiyeti ile belirlenmektedir.
 
en dandik kabloları arayıp bulmuşlar şuan çalışıyorlar ama yerlerini değiştince susuyorlar birde bir parazit alıyorlar amfi devresinin pozisyonu değişince giden bunları tasarlayan mühendis metal dedektörü yapmayı çok istemiş ama yapamamış hoparlörlere katmış o özelliği yanlış doğru...
 
Geçtiğimiz günlerde iş nedeniyle Mr_YAMYAM abinin deyişi ile Angara'ya gittim.

Gittimde rahat dururmuyum Mr_YAMYAM abiyi ziyaret ettim. Böcüklü çayla beraber güzel sohbetler ettik. Eh bişeylerde yedik. Güzel güzel sohbetler eşliğinde.

Abimin el işçiliği anfisini görme dinleme şansım oldu. Şunu söyleyebilirim ben şahsen bu işin amatörüyüm. Kulağım şöyle böyle diyemem ama kendi çapımda bir çok ses sistemi anfi hoparlör v.s. denemiş kullanmış yada incelemişimdir. Beraber denediğimizde aldığımız ses gayet net pürüzssüz güzellikte bir sesti. işin içnde el işçiliği olması ve fabrikasyon seri imalatlarla yarışacak ve geçecek seviyede bir imalat olduğunu söyleyebilirim. YAMYAM abininde ne kadar titiz olduğunu bildiğim için gördüğümüz ürüne 10 üzerinden 10 puan veriyorum.

Açıkcası bende ufak tefek imalatlar yapmama rağmen bu kadar derli toplu bir imalat çıkartamazdım.

Çok istesemde içini açmayı teklif edemedim. :(;):D:D Gerçi resimlerde görünüyor ama insan merak etmiyor değil.

Bu ses elektroniğine çok merakım vardı. Mr_YAMYAM abi ile tanıştıktan sonra bir çok kez görüşme şansım oldu. Bu görüşmelerimizde bu tekniğin neredeyse binde biri kadar bilgiye sahip olduğumu öğrendim.

Sözün özü çok güzel bir işçilik ve ses kalitesi var. Emeğe ve bilgiye değer vermek ve o değerli elleri öpmek lazım.
 
Mr_YAMYAM özene özene yapıyor endüstriyel üreticiler sadece para kazanmak için yapıyor kalite umurlarında değil parasına orantılı biraz artıyor mikado ön kolonları kablolarını en dandikleri kullanmış durduğu yerde kablolar kırılmış arada temassızlık yapıyor ön kolonlar 7cm'lik tweeter'dan küçük ön kolonlara operasyon yapmam gerek.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst