BTS 7960B Aşırı Isınması

sukru.a

Üye
Katılım
11 Mar 2021
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
28
Selamlar,
Ben bir ardunio direksiyon simulasyonu hazırladım. Motor için de BTS 7960B kartını kullandım. Bu kart (muhtemelen klon olduğu için) aşırı ısındı ve 1 dakikalık kullanımdan sonra üzerindeki 2 bts çipinden biri yandı(Not: diğeri soğuktu, anlam veremedim??). Üzerinden 24V'da 10-12A geçirmiştim. Şimdi karttan yeni bir tane daha aldım. Güç kaynağımda(Powermaster 24V 20A) da voltaj ayarı var. 18V-30V arası ayarlayabiliyorum. Kullandığım motor da RS775 ve ben motoru test ettim,12V'da max 20-22A, 24V'da max 9-12A çekmişti. Bu konularda çok az bilgim olduğundan size sormak istedim. Denilene göre bts kartını 5,5V-27V arasında kullanabilirmişim.
Sorum şu ki; Ben güç kaynağımdan voltajı yükseltsem mantıken motor daha az akım çekecektir. Daha az akım çektiği için de hem motorum hem de kartım daha az ısınacaktır öyle değil mi? Yoksa voltajı 18V'ye mi düşürsem, bilemedim. Hangi durumda daha az ısınır bu kart? Ek olarak bu sefer önüne bir tane fan da koyacağım ama yine de bilmek ve öğrenmek istiyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ben güç kaynağımdan voltajı yükseltsem mantıken motor daha az akım çekecektir. Daha az akım çektiği için de hem motorum hem de kartım daha az ısınacaktır öyle değil mi?
bundan emin misiniz? yük durumu ne olacaktır bu durumda?
 
Hata yapmışım, konuyu siliyorum. Akşam üzeri bir elektronikçi ile konuştum, voltajı arttırırsan daha yüksek amper çeker dedi.
Konuyu silemiyormuşum :). Neyse, problem değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Geri
Üst