Brulör controlör ile Pid ısı kontrolü yapılabilir mi?

fractal

Üye
Katılım
16 Mar 2007
Mesajlar
219
Puanları
1
Yaş
39
lfl1.335 brulör kontrölü ve entesin ısı konrol cihazı var.bu enetsin cihazı on-off kontrol yapıyor.yani brulör kontrolü çalıştırıyor.ben bu entesin ısı kontrol cihazlarını çıkarıp proses kontrol plc si ile brulör kontrolü manuple ederek pid ısı kontrol yapabilirmiyim.proses kontrol cihazın 0-5v çıkış verebiliyor.bu brulör kontrol bir klapeyi belli açılarda açarak yada kaparak çalışıyor.
 
daha önce böyle bir çalışma yapan yokmu?
 
Sayın Fractal, işyerimizde Saacke brülör, Siemens LFL1.322 Brülör otomatiği, Ordel PC440 proses kontrol cihazı ve kazan üzerinde Keller-Druck 0-16 Bar basınç transmitteri mevcut. Proses kontrol cihazı üzerinden basınç set değerini girmek suretiyle PID kontrol yapıyoruz. Kullandığımız kontrol cihazı aynı zamanda ON-OFF kontrol de yapabiliyor. Ordel Proses Kontrol Cihazları, Sinyal Dönüştürücüler, Termokupl & Rezistans Termometreler adresinde ihtiyacına uygun bir proses cihazı vardır.Firmayla iletişime geçmen halinde sana yardımcı olacaklardır.Herhangi bir konuda yardım almak istersen özelden iletişime geçebilirsin.
 
MXL40 brülor kontrol cihazı var.Servo açma kapama alarm çıkışları var.perpa e-gaz dan temin edebilirsin
 
Pid calismada kontrol cihazindan once nihai kontrol elemaninin bu calismaya uygun olup olmadigini tespit etmektir. Brulor diye adlandirdigin alet sistemin yakitini sagliyorsa ve 0...10V ya da 4...20ma gibi analog kontrol girislerine sahipse ya da oransal kontrolu saglayacak acma ve kapama rolelerine sahip ise bu sistem pid calisir. Yok degil ise ON-OFF calismaktan baska care yok.

NexusHD2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Burlör ile ısıtıcı arasına PWM controller takman gerekecektir. zor ve meşakatli iş. analog değeri pwm e çeviren cihaz araştır. ayrıca PWM çıkışını SSR ile sürmen gerekli. kendini geliştirmek için yapabilirsin fakat uygulamada PID controller kullanman doğru olacaktır.
 
yapmak istediğini tam olarak anlatırsan yardımcı olabilirim.. ısı kontrol olarak ne düşünüyorsun brülör beyni varmı yoksa dungs ve alev sensörümü istiyorsun oransal vanan pulse ilemi analogmu çalışıyor
 
ben bu uygulamayı s71200 de yaptım. benım yaptıgım programa gore pıd e her 10 dk bır set deger atamak gerekıyor. ılk sette pıd konrol edıyor dıger set atandıgında ısepıd konrolu bırakıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst