Brülör Servo Motoru Nasıl Çalışır?

eskies

Üye
Katılım
7 Eki 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
45
slm arkadaslar. iş yerinde bikac brülörde hava damper klapelerini ayarlamak için servo motor kullanılmıs. sistem şu sekilde calısmakta.. brülör ilk calısma esnasında ilk memeyi actıktan sonra servo motor havayı daha az , 2. meme actıktan sonra da biraz daha fazla vererk kontol etmektedir. bu servo motorun resimli ve acıkalamalı bagalantı semaların ve calısma prensibini nerden örenebiliriz..yardım edecek arkadaslara tesekkür ederim..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
motorların markalarını okuyarak netten pdf lerini araştır. brülör servo motorları genelde 2 tip olur 1. ON/OFF kontrol 2. 4-20 mA oransal kontrollü orda hangisinin kullanıldığını bilmen gerekiyor. ON/OFF kontrollü olanlar 3 uçlu olur bir ucu nötr diğer iki uç fazdır fazın birini enejilendirdiğinde bir cw yöne diğerini enerjilendirdiğinde ccw yöne döner ve bunların dakikaları var kaç dakikada kaç derece dönecek. derecesi mekanik olarak araylanabilir. oransal kontrollü olanlar ise absolute yani (MUTLAK) çalışır. 4 miliamperde kapalıdır. 20miliamperde tam açık. maximum açıp kapanma seviyeleride içindeki kartlardan ayarlanıyor genelde ben yaptığım bir kaç işte bu tip brülör motorlarıyla karşılaştım ve bu şekilde çalıştırdım umarım yardımcı olmuşumdur.
 
b u tip servolar rc kontrollerinde kullanılan servolara mı benzemektedir.?
 
Marka modele bak internetten pdf ini indir.Herşeyi açık yazıyorlar zaten. Kolay gelsin.
 
cevaplarınız için tesekkür edrim arkadasdlar. dediğiniz gibi en güzeli internetten indirip bakmak..genelde alarko ve tyseen brülörleri var. onlara göre bi arastırma yapıp , sorum olursa paylasırım..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,524
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst