brülör otomatik kumanda devresi

slm arkadaslar bişey sorcam ben ray üzerine hareket eden kapı(tahta) yapcam.bunun için motor iki tane kasnak içine ip koyulcak ip döncek.mantığını ve nasıl olabilir çeşit olarak yazarmısınız?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bir brülör otomatiği ( beyni ) edinirsen üzerinde şeması mevcut. her marka ve model beyinlerin bağlantıları farklıdır.
 
burada önemli olan otomatın markası aslında.markalarda bağlantılar farkediyor biraz.kumanda sisteminin mantığıda şu;brülörün çalışma fazı sıcaklık kontrol cihazından çıktıktan sonra bir sigortadan ve 0-1 buton dan geçip brülörün emniyet sistemlerinden geçecek yani,gaz presostatı(min.ve max. şeklinde 2 tane olabilir)tek te olur.hava duruk switchi yani brülör fanı hava üretiyorsa üzerinde kontak bulunan switch faza yol verir,buda brülör otomatına çaliş fazıdır.brülör otomatı gaz ve hava normal ise sırasıyla gaz ventiline ve ateşleme trafosuna çıkış verir.ateşleme gerçekleşirse,alevi gören bir elektrod(iyonizasyon çubuğu)otomata alev var sinyali verir ve yanmayı devam ettirir taki sıcaklık set değerine ulaşıncaya kadar.bir kaç çeşit otomat bağlantı şeması ekledim.kolay gelsin........
Merhaba Ustam.Doğalgaz brülörünün ateşleme sisteminin kartı yandı yerine başka bir kart getirdiler.Fakat diğerinden farklı olduğu için uyumlu hale getirebilmek için nasıl bir tadilat gerekir yeni karta.Sol resimdeki orjinal olan kartın şeması.Sağdaki resim ise sonradan gelen kartın şeması.
20180628_150731.jpg 20180628_150817.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst