Brülör 150 derece civarında hataya geciyor

ibosch01

Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
545
Puanları
1
Yaş
39
Konum
adana
selam arkadaslar dün başımdan bir olay geçti paylaşmak istedim.toz üretimde kullandıgımız brülör normal de 350 derece civardında calısıyor.fakat dün 150 civarlarında sık sık hataya geciyordu.ben de brülöre baglı 3 adet ayrı ayrı yerlerde bulunan pt100 ler den birtanesini söktüm üzerini temizledim yüzeyi yarım cm den fazla toz tutmuştu.daha sonra sistem çalışmaya devam etti sorun olmadan.diğerlerini temizlemedim cünkü digerlerinin baglı oldugu yerde cok fazla toz olmuyor.Diyeceğim bu işlemi ezbere yaptım başka bir yerdende kaynaklanabilir mi böyle bir arıza? iyi çalışmalar
 
Pt100'deki sorununuzda sıcaklık gösterdenizde tutarsızlık olur.Sadece 150 derecede yapması raslantı olabilir.Sıcaklık kontrol cihazınızıda tozlanma varsa onuda temizlemenizde yarar var.Brülörün arızaya geçmesinde başka sebeblerde olabilir.
*Brülör beyni ömrünü dolduruyordur.
*Fotoselde ısınmadan dolayı fiziksel tahribat
*Yakıt valfinin tozlanmadan dolayı yakıt yolunu tam açamaması
*Ateşleme trafosunun bağlantı soketlerinde temassızlık
 
arakdaşım brülorün gazlımı mazotlumu
 
brülörümüz dogalgazlı plc odasından kontrol ediyoruz pc-plc
 
Kesin başka yerdedir brulor gazlı yoksa fuelel mi termokupda olsa derece yukselmez devamlı çalışır ısıyı algılamaz
 
arkadaşlar termokupul arızalarında derece yükselmez diye bir kaide olmaz . dijital saat hatalı okuma yapar. yada sistem hata verir. bürülör devreye hiç girmez. termokupul sistemi zaten istenmeyen ısıdan korumak için kullanılır.
 
Alev çalışıyor sinyali veren fotoselden kaynaklanma ihtimali çok yüksek.
 
yardımlarınız icin tsk ederim.
 
Alev algılayan fotosellin olduğunu düşünerek bunlarda tozlan ma varsa ozamanda hataya geçebilir.Buarızaylka bende karşılaşmıştım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,237
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst