Boya Makinesi Otomasyonu

s7_300

Üye
Katılım
12 Eki 2006
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar boyama makinasının otomasyonu yapılacaktır.8 adet boya tabancası vardır.Bu tabancalar pinömatik (havalı) sistemlidir.Bir roleyle bir valf çektirip hava yolunu açtığımızda tabanca boyamaya başlıyacak hava yolunu kapattığımızda boyama bitecektir.

Makinanın üzerinde start butonu otomatik/manuel butonu,stop butonu,8 adet on-off tabancalara ait mandal butonu olacaktır.

Prossesin çalışması şu şekildedir.Sisem otomatikte iken start butonuna basılınca boya tabancasının valfleri 1 den 8 e kadar sırayla 0.5 ssaniye süreyle enerjilendirilip kesilecektir. Yani önce birinci tabanca boya püskürtecek 0.5 sn kesilecek,sonra 2.tabanca 0.5sn püskürtüp kesilecek..........

Sistem manueldeyse her start butonuna basıldığındaönce 1 tabanca sonra 2.tabanca yani her basıldığında sıradaki tabanca enerjilenip enerjisi kesilecektir.


Sistemin en canalıcı noktası ise,8 adet tabancanın hangisinin butonunu kapatırsa o tabanca çalışmayacaktır.o tabanca için bekleme (süre)olmayacaktır.Sistem hemen bunu algılayıp orda bekleme yapmadan diğer tabancaya geçecektir.

Umarım bu konuda bana yardımcı olursunuz.Şimdiden teşekkürler...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sistemi micro plc ile yapmanı tavsiye ederim.Kılasik sistem karışık ve maliyetli olur. Aynı maliyete plc sistemi çok rahat yapabilirsin.Benzer bir proje tasarımın da kullandığım röleler bir micro plc fiyatını geçti ve sistem dar bir alanda çözüm buldu.
 
bu sistemi siemens' ın logo plc sini kullanarak bile gayet rahat ve kolayca yapıp programlayabilirsin ;)
 
google da gemo ladder edİtor yaz cikar acilacak dosya
 
bu program siemens logo ile cok kolay bir sekilde yapila bilir ama soruda bir eksiklik var otomatik modda iken star butonuna bastiginizda 8.valfden sonra tekrar bastan kendisi devam edecekmi yoksa orda gorevi tamamlayip tekrar start butonunami basmanizi bekleyecek bir diyeri ornek 3.valfden sonra stop butonuna basildiginda program pasami donecek yoksa pause konumunda devam etmesi icin start butonunumu bekleyecek
 
arkadaşlar benim de buna benzer bir otomasyona acil olarak ihtiyacım var :( theodreth verdiğin link açılmıyor rapide de dosya bulunmadı gibi bi hata veriyor baştan gönderebilirsen çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar
 
picle yaparsin cok ucuzada maledersin karisik biseyide yok
 
peki manual ve otomatik te 8 boyama bittikten sonra döngü halinde başa dönücek mi
sistem bide stopa basınca neler olcak ?
 
slm altun08 yeni üye olduğum için özel msjlara cvp veremiyorum ilginiz için teşekkür ederim program şöyle 4 tane boya tabancası bir çemberde karşılıklı konumda olacak şekilde çember sürekli dönüyor. altında bir banttan gelen kapıları boyayacak.bandın başında 8 tane sensör olacak gelen kapının bantın neresinde olduğunu bu sensörler algılayıp ona göre kapı çemberin ucuna geldiğinde boyama işlemine başlayacak. bandın başında bir dişli var bide pulse üretiyor bant boyunca 10 pulse üretebiliyor ürettiği pulselere göre kapının boyu belirleniyor. bu benim proje ödevim daha bu hafta verildi ve cuma günü teslimi isteniyor açıkçası ben bile ne anlattığını anlamış değilim. mantığını kuramadım bir türlü. yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok sağolun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,148
Mesajlar
915,463
Kullanıcılar
449,887
Son üye
ckiplano

Yeni konular

Geri
Üst