Bosch WFL 2060 Su Boşaltırken Ses Çıkarıyor

Katılım
10 Eyl 2011
Mesajlar
19
Puanları
1
Merhabalar,

Bosch WFL 2060 camasir makinem var. Makine su bosaltma sirasinda alisilmisin disinda gurultulu ugultulu bir ses cikariyor. nedeni ne olabilir? cok masrafli birsey midir? Bu sekilde kullanmam sorunu buyutur mu?

tesekkurler...
 
öncelikle pompa filtresini açıp temizleyin. içine kaçan yabancı madde ses yapmasına neden oluyor olabilir. yoksa pompa motorunuz arızalıdır değişimi gerekli. 50-100 tl arasında maliyet tutar.
 
Uğultunun sebebi atılan suyun bitmesine rağmen pompanın çalışmaya devam etmesidir. Yapılacak birşey yoktur. İçinde kalan az bir su da atılamadığından uğultuya neden olmaktadır.Yeni pompa da alsanız aynı uğultu olacaktır.
 
pompa filtesini nasil acabilirim? on tarafta alttaki su tahliye kismi degil sanirim...
 
pompa filtesini nasil acabilirim? on tarafta alttaki su tahliye kismi degil sanirim...
 
evet ön taraftaki su tahliye kısmı büyük kapak pompa filitresidir.kapağı saat ibresinin aksi istikametinde çevirin açılacaktır.
 
pompanın rotor kısmını açıp temizlersen daha kullana bilirsin
 
rotor nerededir o kadar detayli bilmiyorum... yine de tesekkurler...
 
evet dediğiniz gibi alt taraftaki tahliye kısmı orada ki kapağı açıp içindeki yabancı maddeleri temizlemeniz gerekiyor büyük ihtimal sorun da bu
 
Filtrede yabancı madde yoksa bazı pompaların kanatları eksenden çıkarak döndüğünden ekstra uğultu sesine neden olabiliyor. Makinenin pompa ile tampon kapağı arasına havlu kağıt katlayıp sıkıştırırsanız sesi kesebilirseniz. Kesin çözüm isterseniz İstanbul Tarlabaşı'nda yan sanayi Çin malı pompalar 15TL civarıan satılıyor. Makinenin orijinali olan İtalyan Askoll marka pompadan bence daha da iyi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst