Bosch VSK 6010 Çamaşır Makinası motor problemi

Arkadaşlar siemens sıwamat çamaşır makınasının karttaki şifreyi karıştırmışlar makina çalışıyor ama suyu ısıtmıyor.reistansı kontrol ettim saglam neden olabilir yardımlarınız için şimdiden teşekürler.....
merpa makinanın dip sivicleri su alma görevlerini vede ön yardımcı fonksiyon tuşlarının yer degişimini saglar dip siviçlerle oynadınızsa ya su almalardan birini iptal ettiniz yada fonksiyon tuşlarının yerlerini degiştirdiniz makinanız su aldıktan sonra motora yürü komutu verir motor devreye girdikten tam 8 dakika sonra ısıtıcınız görev alacaktır tahminim siz o süreyi beklemiyorsunuz .
 
Merhabalar,
Servisin gelipte motor arızası deyip 320 TL istediği mağdurlardan biriyim.
Aslında gelen servis önce kömürler bitmiş deyip,merkezi arayıp ellerinde parça olup olmadığını kontrol etmek istemiş ancak merkezden gelen talimat sonrasında motor arızası deyip çekip gitmiş.
Kazan elle dönüyor, rulman yada kayış problemi değil.Dolayısıyla kömürlerin bitmiş olması büyük bir olasılık. Anadolu yakasında(Acıbadem) oturan birisi olarak BOSCH WVF 2401 makinaya komütatör kömürü nereden alabilirim?
Kendim değiştirebilirmiyim?
Yardımlarınız için teşekkürler.
 
Motor kömürlerini degiştirmek kolaydır yanlız sadece kömür degiştirmek hata için geçici çözümdür motoru söküp bir bobinajcıya özellikle kollektör saran böbinajcılara gösterirsen hem eski kömürünün artıklarının temizlenmesini sağlatır hemde balans kontrolü yaptırmış olursun .bakırıda honz taşı (ark taşı) ile honzlatırsın .

Kömürlerde 3-5 lira işçilikte10 tl verir 300 tl yede 2.el iki tane makina yedek koyarsın
*sana kolay gelsin*
 
Bu işleri yaptırabileceğim uygun fiyat verebilecek bir usta tavsiye edermisiniz?

İstanbul Anadolu yakasında...
 
Tarlabaşında alt geçitten kömürleri al ,alt geçitin dolapdere tarafındakı bölümden çık ana caddenin paralelindeki bir arka sokakta bobinajcıları göreceksin kafana yatan birine yaptır hepside işinin ehlidir. Anadolu yakasında benim bildigim yok
 
Belkı Motor arızalı olabilir veya motora giden kablolarda sorun olabilir.motor soketide çıkmış olabilir.yada Kayış atmış olabilr
yada Varsa hız kontrol ünitesi arızalı olabilir.
veya kömürleri bitmiş olabilir.
belki de motorun sargıları yanmış olabilir bu ihtimaller söz konusu :D
 
Merhaba kontrol kalemi yöneticileri ve bu formda destek veren tüm güzel insanlara.
Yukarıdaki başlıkta belirtmiş olduğum Çamaşır makinası motorunun kömürlerinin değiştirilmesinin üzerinden tam neredeyse 12 yıl geçti hala çalışıyor. Nazar değmesin 1990 yılında alınan bir çamaşır makinasında elde edilen verim çok üst düzeyde olmuştur. İnternetin nimeti ve benim için faydasını bu forumdaki destek veren arkadaşlardan almış olduğum bilgiler sayesinde olmuştur. Teşekkür ederim. Bende bazı konularda kendi bilgi ve tecrübeleri aktarmaya çalışıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst