BOSCH sgs45a12eu/37 Su Isıtmıyor

thebanker1

Üye
Katılım
20 Eki 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba 15 yıllık emektar bulaşık makinesi suyu ısıtmadan yakamaya başladı.
sgs45a12eu/37 4 programlı makineyi söktüm. Rezistansa direk elelktrik verip suyu kaynattığını gördüm. Rezistansın önünde bir NTC sensör var onu da yerinden çıkardım. Elektrik faz giriş çıkış uclarında akım geçişi var. Omaj çıkışlarında sıcağı daldırp soğuğa daldırdım. 60 ile 20 ohm arasında geçişkenlik çıkışı veriyor. NTC de sağlam diye düşünüyorum. Geriye Honeywell swith kaldı onuda kontrol ettim oda bozuk değil. Şimdi organlar sağlam ise beyinde yani ana kartta bir problem görsel de yok. Sorun nerde olabilir?
Yardımcı olabilirmisiniz
bu modellerin wiring diagram / kablolama şeması nereden bulabilirim?
 
Röle arızası olabilir diye düşündüm...
 
Anlattıklarınıza göre banada arıza röle kaynaklı gibi geldi. Rölenin kontakları mı bozuldu yoksa röleyi süren kompanentlerdemi sıkıntı var ona bakmak lazım.
 
2. Fotoğrafta SHC yazan 2 tane röle var, onların kontrolü yapılmalı, devreden sökülüp kaç voltsa ona uygun voltaj verilerek bacakları iletkenliği yapıyor mu diye kontrol edilmeli, eğer bilginiz yok ise sizin yerinizde ben olsam, rölelerin tetik uçarını bulup, makineyi çalıştırdıktan sonra ısıtmaya başlayacağı zamana kadar bekleyip rölelerin bacaklarını kontrol ederdim illaki birisine enerji geliyor olması lazım, ama bu tehlikeli çarpılma riskiniz var ve kartı kısa devre yapabilirsiniz,
NTC ölçümü yaptığınıza göre elinizde alet edevat var, shc yazanları söküp dışarıda tetikleyip kontakların iletkenliğini kontrol edebilirsiniz anladığım kadarıyla.
24v adaptörünüz olmayabilir... , iki tane 12volt varsa seri bağlayabilirsiniz sırf röle denemek için, laptop adaptörü (19v) iş görebilir, ya da elektrikçiye gidip rica işi yaparsa yapabilir,, ,
 
Ntc ölçümünü proplara elinizi dokunmadan tekrarlayabilir misiniz? Değerlerde bir anormallik var. Ntc soğukken kilo ohm (tipine göre 5kohm, 50kohm) civarında değer göstermesi lazım. Ntc de arızalı olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst