Bosch Multi Kompresör Klima Arızası

kemal3571

Üye
Katılım
3 Ara 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
53
dış ünite tek iç ünite çift iki iç ünitede sıcak ve soğukta çalışmıyor.iç dış ünite fanları çalışıyor kompresörler devreye girmiyor.kondansatörleri değiştirdim olmadı.motorları ölçtüm sağlam görünüyor.iç ünitenin birinin kartını söküp kontrol ettirdim sağlam dediler.enerjiyi fiş ile alıyorum.pirizin toprak ucu aşırı ısınmadan dolayı yanmış.tabi neden oldugunu bilmiyorum.ama uç sağlam.değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. saygılar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sevgili kardeşim...
mesleki titrinizi bilmedğimden bu meslekle uğraşmadığınızı varsayarak
öncelikle toprak ucunun yanması cihazda iyi bir kaçak olduğunun göstergesi olabilir yoksa durup duruken toprak ucu yanmaz kararmaz ısınmaz....
komprösörleri dışarıdan çalıştırmayı denedinizmi? mmarka vermediğinizden dış ünitinezin içinde bir elekronik kart var ise buna baktırmanızı tavsiye ederim....
son olarak fişteki topraklama kısmına hengi renk kabloyu taktınız(sarı mavi kahveringi)??
 
kendim elektrikçiyim kopresörlere dışarıdan elektrik verdim.klimam bosch multi kompresörlerden biri çalışıyor.diğeri ise inliyor tık diye bir ses geliyor termik açıyor ısınıyor.gaz olmaması bir sebebmi?
 
kendim elektrikçiyim kopresörlere dışarıdan elektrik verdim.klimam bosch multi kompresörlerden biri çalışıyor.diğeri ise inliyor tık diye bir ses geliyor termik açıyor ısınıyor.gaz olmaması bir sebebmi?


komprosörün inleme termik açma nedenleri sırası ile
1:komp yanık/sıkışık
2:komp kondansatörü arızalı
3:çalışmayan komp sisteminde tıkanma olabilir..
gaz olmaması durumunda bazı modellerde klima komp çalışr bazı modellerde (yüksek alçak basınç siviçleri varsa) komp. çalışmaz.
 
Klimanin modelini ve herhangi bir ariza kodu veya led yaniyormu.>?yazarsan yardimci olurum
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,863
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst