Bosch Marka Şarzlı Maktap Pili

Katılım
11 Ağu 2008
Mesajlar
188
Puanları
1
Yaş
53
Robert Bosch GmbH D-70771 Leinfelden-E,Li-lon 5lNR18 65-1 18V 1,5Ah 27 Wh

bosch marka şarzlı matkap bataryası bir anda çalışmaz oldu bir adet diyot arızası tespit ettim diyotu değiştirdim fakat şarz tutmaz oldu yenisinin fiyatı 228 TL bu bataryayı kendi imkanlarımla başka türlü bir şekilde onarabilirmiyim onarırsam ne kadar verimli olur. yardımcı olurmusunuz..
 
İçindeki pil hücreleri (renkleri genelde beyazdır) tek tek satılır (1,2 Volt olarak) onlardan almanız gerekir. Bataryayı açıp tek tek değiştirebilirsiniz.
 
İçindeki pil rengi yeşil li-lon tek tek deşim yapacam fakar punta kaynaklı bide malıyet neolur ne kadar sağlıklı olur ............
 
Bataryadaki pil sayısı kadar pil alıp bağlantılarınıda aynı şekilde yapıp değiştirebilrsin . Pilleri birbirine puntalamaya para vermem diyorsan kaliteli bildiğin bir bant ile bağlantıları yapıp tekrar üzerini bantlayarak halledebilirsin .

Pil seçimini de iyi yapmalısın . Pillerin üzerinde kaç amper olduğu yazılı ise ona göre pil al . Eğer yazılı değilse bütçene göre en kaliteli ve en yüksek amperli şarjlı pil alıp bağlantılarını yapabilirsin .
 
Yüksek amperajlı pilleri şarj aletin şarj edemiyebiliyor. Bence bunada dikkat etmelisin
 
Nerede oturdugunuzu bilmiyorum ama Istanbul civari ise Karakoy'de ki Selanik Pasajinda pil konusunda faaliyet gosteren bir dukkan var. Orada her turlu pil satiyorlar. Ayrica pil gruplari da yapiyorlar. Benim de benzer bir sorunum vardi. Sarjli el supurgesinin 3 pilden olusan batarya blogu omrunu tamamlamisti. Ben de bahsettigim yerden muadilini aldim, monte ettim, simdilik sorunsuz calisiyor.
 
Gebzede oturuyorum Selenik pasajını biliyorum okul döneminde cok mazeme aldım dükanın ismi nedir ..........

Ayrıca pillerin lehimle birleştirme işleminde fazla ısıya marız kaldında pil verimlı olmuyor bu yüzden puntalı olursa sağlıklı olur duşun cesindeyım pil sayısı 5 adet
 
Pasajin zemin kat girisi degil de yola bakan diger girisin hemen solundaki dukkan. Ismi de sanirim Pil Dunyasi olacak.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst