sedasteknik
Üye
- Katılım
- 8 Eyl 2013
- Mesajlar
- 9
- Puanları
- 1
- Yaş
- 30
bosch fd 9101 nofrost buzdolabı dondurucu bolumu komple karlanmıs kartında yanıklar vardı.yenı kart taktım fakat bu sefer derece ayarlaması yapamıyorum.fıkır verırsenız sevınırım

anakartta yanıklar vardı kesinlikle kart arızası.kart degıstım.fakat ne alt derece ayarı nede ust derece ayarı yapamadım.yaklasık 6 gun oldu henuz bı problem cıkmadı.kablo kopugu yoktu saglam gozukuyoMerhaba.
1- Bu kartı taktıktan sonra karlanma tam olarak da kesildi mi yoksa devam ediyor mu?
2- Derece ayarı derken dondurucu bölmeden mi yoksa normal yiyecek bölmesindeki derece ayarından mı tam olarak söz ediyorsunuz?
3-Kartı geçme soket-geçme fişleri tam yerine geçecek şekliyle yerine takarken,bu geçme fişlerden kopan herhangi bir kablo bulunmadığından emin misiniz?
(Ben taktığım esnada bir kablonun kopması ve geç farketmem yüzünden display E1 hatası gibi,kablo kopukluğu nedenine bağlı "sensör hatası"nı verebilmişti)
4- Karlanma nedeninin asıl nedeninin devre kartı arızası mı yoksa defrost rezistansı arızası kaynaklı olduğunu tam olarak da ortaya çıkarabildiniz mi? Bakın,tüm bu soruların cevabı konunun tam uzmanı olan ustaların işini büyük ölçüde kolaylaştırıcaktır.Kolay gelsin.