bosch condens 2000 mi Buderus gb012 mi?

hersey_m

Usta Üye
Katılım
10 Eyl 2007
Mesajlar
221
Puanları
191
Yaş
39
Yenile ev aldım net 130 ~ 140 m² (en üst katın bir altı güney doğu cepheli ankarada), Bosch kombi bayiliği olan makina mühendisi bir arkadaşım geldi eve baktı ve bosch bayisi olduğu için bosch condens 2000 'i önerdi ama istersen buderus gb012'de olabilir ancak o 50 TL daha pahalı ve garantisi 2 yıl boschun garantisi ise 3 yılmış. Kararsız kaldım çünkü bosch markasını sevmiyorum ancak buderusuda bosch satın almış yani buderustan bile soğudum bu yüzden ancak arkadaşım ödemede bana kolaylık tanıdığı ve bu iki markayı satabileceği için bunları öncelikli olarak bunları değerlendirmek istedim. Ayrıca görüşleriniz varsa ve beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu konuyla ilgili olarak bir teknik servisle görüştüm.
Aldığım cevap:
Her ikiside aynı özelliklere sahip sadece dış dizaynda farklılıklar var ancak bosch'un garantisi 1 yıl daha uzun ve 50 TL daha ucuz ayrıca bosch'un yedek parçasıda daha ucuz örneğin buderus'un kartı 600 TL falanken bosch'unki 200 TL civarı diye söyledi.
Bu seferde aklım acaba bosch daha kalitesiz malzeme kullandığı için mi daha ucuz sorusu takıldı. Bildiğim kadarıyla bosch buderusu yenile satın aldı ve buderus eski kalitesini hala koruyordur diye düşünüyorum. Bosch'a gelince kalitesine güvenmediğim bir marka aldığım bulaşık ve çamaşır makinasından hiç randıman alamadım eski kalitesinden eser yok bence.
 
bence ariston genus serisini al .sessiz çalışıyor yedek parças boldur. boch ve buderusta çalıştıgında çok sesli çalışıyor yedek parça çok çok pahalı
 
bence ariston genus serisini al .sessiz çalışıyor yedek parças boldur. boch ve buderusta çalıştıgında çok sesli çalışıyor yedek parça çok çok pahalı

Arkadaşım çok haklısın. Ama artık çok geç Bosch aldım bile ve daha ikinci gününde arıza çıkardı. Ben bu markadan nefret ettiğim halde makina mühendisi bosch bayiliği olan bir arkadaşımın bu markayı satması ve onun ben kefilim demesiyle aldım (salaklık ettim) çünkü bosch markası ne aldıysam problem çıkarttı. Daha projecilerde gelmediği için şu anda teknik servisde gelemiyor ve donuyoruz evde. Artık buderusda yok benim için çünkü o güzel markayıda bosch satın aldığı için kendine benzetmiştir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst