Bosch Buzdolabının Işıklarının Yanıp Sönmesi

atmaca82

Üye
Katılım
9 Kas 2011
Mesajlar
5
Puanları
1
KSU 49620 Bosch buzdolabının ısıtma ayarları -18 ve +8'e gelip ışıkları yanıp sönüp dırrrrrrrrrrrrrr sesi çıkarıyor. Bu yanıp sönme sırasında arıza uyarı ışığı yanmıyor. Buzdolabı bozulmadan önce yardıma ihtiyacım var.
 
Merhaba yardımcı olmaya çalışayım. Öncelikle sesli çalışma sırasında üst kapıyı açtıgınızda ses kesiliyor mu? Eger kesiliyorsa sogutucunuz defrost işlemini yapmıyor olabilir.Ön panodaki ledlerin hepsi mi? yanıp sönüyor yoksa sadece !alarm ledi mi? Güç kartınızda sorun olabilir ???
 
Merhaba yardımcı olmaya çalışayım. Öncelikle sesli çalışma sırasında üst kapıyı açtıgınızda ses kesiliyor mu? Eger kesiliyorsa sogutucunuz defrost işlemini yapmıyor olabilir.Ön panodaki ledlerin hepsi mi? yanıp sönüyor yoksa sadece !alarm ledi mi? Güç kartınızda sorun olabilir ???
Merhaba, izinli olduğum için uzun süredir giremedim internete kusura bakmayın. Sesli çalışma ara ara alt veya kapağı açtığımda kesiliyordu. Fakat son zamanlarda çok nadir kesiliyor. Çoğunlukla kapağı kapatınca da devam ediyor. Diğer sorunuz ise dediğiniz gibi ön panodaki ledlerin hepsi birden yanıp sönüyor. Alarm ledi yanmıyor bu yanıp sönme sırasında.
 
dolabınız muhtemelen no-frost buzdolabı .Anlatmaya çalıştığınız dırrrrr seside fan motorunun sesi olabilir .Fan motoruda o sesi bir tek şekilde yapar bunun sebebide dolabınız bloklaşmıştır ve fan motoru buz bağlamııştır.Bunu usta çağırmadan gidermenin tek yolu dolabınızın fişini çekip 1 yada 2 gün beklemektir.Dolabınızın fişini çektiğinizde dolabın arka alt kısmındaki motorun üstünde bulunan su kabınıda kontrol etmenizi tavsiye ederim ordan su qelecektir.Eğer ordan su qelmiyorsa tahliye kanalıda tıkanmıştır büyük bir ihtimal.Size tavsiyem bir tencere su kaynatıp dolabınızın üst bölmesine koymanız ve kapağını kapatmanız bu sayede buzların çözülme süresi kısalacaktır.Ledlerin sürekli yanmasının nedeni 2 seçenek dolabınız biraz eski modelli kontrol kartından hariç güç kartıda olabileceğini tahmin ediyorum ikisinden biri arızalı olabilir. İlk önce evinizdeki voltajınız 220-240 arasında olup olmadığına dikkat edin.Eğeryanlış hatırlamıyorsam 185 Volta kadar düşerse gerilim dolabınız kendisini korumaya alacaktır...
 
Cevabınız için teşekkürler. Dediklerinizi uygulayacağım eğer sonuç alamazsam tekrar burada yardım aramaya devam edeceğim. Umarım sorunları giderebilirim bu yollarla.
 
evap ısıtıcısı ve kanal ısıtıcıları arızalı olabilir defroz işlemi yapamadığı için karlanma yapmış ve evap pervanesi buza çarpıyor alt bölümede soğutma inmiyor haliyle
 
dün ikaz lambasıyla birlikte yanıp sönmeye başladı bütün ışıklar. bende cihazın içini tamamen boşalttım bugün. Bekliyorum şuanda. Buzlanma olduysa eğer dediğiniz gibi yarına kadar erir ve düzelir sanırım. Düzelmezse başka forumlardan okuduğum kadarıyla kart arızası oluşabiliyormuş sanırım. Fakat bu kart nerede ve nasıl çıkarılır hiçbir bilgim yok. Bilen varsa nerede olduğunu ve nasıl çıkarmam gerektiğini yazarsa çok sevinirim.
 
kart dolabınızın üst kapagını actıgınız yerde kı üst çıtada bulunuyor.Onu ordan bi bıçak veya ince bir tornavida ile kanırttırarak çıkartabilirsiniz ancak çıkartsanız dahi tamirini yapmanız çok zor olacaktır.Eğer dolap buzlanmaya devam ederse 2 seçenek vardır ya rezistanslar arızalıdır yada kart.Ancak bir önceki yazdığım cevaptada söylediğim dolabınızı boşaltıp bekledikten sonra dolap çözüldüyse kısmi olarak arızayı gidermişsiniz demektir. ama ilerleyen zamanlarda bu arızayı yapma olasılığı yüksektir .tekrar aynı arızayı yapması sonucunda yetkili servise başvurmanızı tavsiye ederim...
 
KSU 49620 Bosch buzdolabının ısıtma ayarları -18 ve +8'e gelip ışıkları yanıp sönüp dırrrrrrrrrrrrrr sesi çıkarıyor. Bu yanıp sönme sırasında arıza uyarı ışığı yanmıyor. Buzdolabı bozulmadan önce yardıma ihtiyacım var.

Süper düğmesine 5 saniye boyunca basıldığında test
programı devreye girer. Paneldeki düğmeler, ilgili
elemanın seçilmesini sağlar. Seçilen elemanın devreye
girmesi için süper düğmeye basılmalıdır.
Test programına başlamadan önce, mutlaka enerji monitörünü(watt gösteren ölçü aleti) prize takınız.
Test programında elemanların kontrolü:
Sensörler (+8C) Yanıp sönen +8 LED'i, sensör bağlantılarında sorun olmadığını belirtir.
Bu adımda klape rezistansının gücünü ölçün (3.5W)
Motorlu Klape (+6C) Çalıştığını kontrol edin.
Gücü ölçün. (3 W motorlu klape+ 3,5 W rezistans)
Dondurucu Bölüm Fanı (+4C) Çalıştığını gözleyin.
Güç ölçün. (9.5 W fan + 3.5 W rezistans)
Damlalık Rezistansı (+2C) Emme bölümündeki 4 W'lık ısıtıcı da dahil olmak
üzere, ölçülmesi gereken güç:
Boy 30/32 : 48 W +3.5 Watt
Boy 36/40/44 : 61 W +3.5 Watt
Defrost resiztansı (soğutucu bölüm super)
Güç ölçün.
Boy 40/44 : 200W+3.5Watts
Kompressor (pos .-16C ) Çalıştığını gözleyin.Güç ölçün.
NOT 1: 4 W'lık klape rezistansı daima devrededir.
NOT 2: 4W'lık emme kanalındaki resiztans damlalık rezistansı ile beraber devreye girer. Servis görebilir bir parça değildir.
NOT 3: Tabloda verilen güç değerleri 220V gerilimde geçerlidir.
NOT 4 : Kompresör gücünü ölçmek için kompresörün dengeli çalışmaya geçişini bekleyin.
 
elektıronık kart arızası kart deyıstırın sorununuz cozulecektır....
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst