bosch bulaşık mak. ısıtma problemi

moor

Üye
Katılım
5 Nis 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
52
merhaba .bosch marka bulaşık makinam var .Makina programı bitiremiyordu tamire verdik arıza halloldu fakat şimdide suyu ısıtmıyor .
arıza rezistanstan mı kaynaklanıyordur yoksa beyinden mi?
eğer rezistan ise makinanın resistansı nerededir.
Çünkü bir iki makinaya baktım içinde alta gözüküyordu fakat bunun görünürde rezistansı yok .yardımcı olursanız sevinirim.
 
Herhalde sizin makinanın program cihazının içindde kontak yapıştı yada rezistans patlak da olabilir..
 
Sayın Moor alt pervanenin orada rezistans yoksa rezistans makinanın altındadır yani tüp ısıtıcıdır muhtemelen de usta üye şef 112 nin dediği gibi bir arıza vardır.Arıza servisten döntükten sonra ilk yıkamada olduysa tekrar servisi çağırmanızda yarar var.
 
Merhabalar, arkadaşımın Bosch SMS5062 bulaşık makinesinde takılma sorunu var. 50'C de açarsam 65'C deki son durulamasında takılıyor; 65'C program açarsam hem yıkamada hem de son durulamada takılıyor. Buradan 65'C termostadının arızalı olduğunu düşünüyorum. Bu parçayı istanbul'da uygun fiyata nereden temin edebilirim acaba? Teşekkürler.
 
**Merhabalar, arkadaşımın Bosch SMS5062 bulaşık makinesinde takılma sorunu var. 50'C de açarsam 65'C deki son durulamasında takılıyor; 65'C program açarsam hem yıkamada hem de son durulamada takılıyor. Buradan 65'C termostadının arızalı olduğunu düşünüyorum. Bu parçayı istanbul'da uygun fiyata nereden temin edebilirim acaba? Teşekkürler.**





Arcelik leyd serisinin tümünde kullanıldı arcelik sabit termostatlarını takarsan aynısı .Yanlız ikisinide degiştirmen gerek fiatı 7.50 krş

ama sakın hatan tuş takımında olmasın ???
 
Son düzenleme:
Ustam bu makinede tuş takımı yok da, düğme üzerinden sağ-sol çevirerek program seçimi var. Yani Beko prenses serisinin aynısı. Tuş takımındansa nasıl anlarım? Arçelik'lerin aynı olduğunu biliyorum onu da soracaktım da acaba daha ucuza çıkması var mıdır diye düşünmüştüm. (orijinali daha pahalıdır diye düşündüğümden)

50'C programı açtığımda son durulama 65'C de yapılıyor diye biliyorum ve 65'C de durulama yaptığında takılıyor.

65'C program açtığımda ise hem yıkamada hem de sıcak durulamada su püskürtür şekilde takılıyor.

Sizce 65'C termostatından şüphelenmekle hata mı yapıyorum?
 
termostat kolay deforme olabilen bir konpanet ama enerji herzaman kısa yolu tercih eder yol bulamazise akış durur .anahtar lar 3600 w enerjiyi kontakların yorgunlugundan taşıyamaz bu nedenle isıtmanın devresindeki tüm anahtar konpanentlerini ölçmen gerekir bunlar da
1kapı kilit
2ısı program seçiçisi
3program şalteri PGS
4bimetal ve sabit termostatlar
5kapak menteşe altındaki kablo agacı !(ısı problemlerinde mutlak gözlemlemeli sertleşen kablolar degiştirilmelidir)
sadece 65 derecelik termostatta oldugunu düşünüyorsan takılma anında termostatı kısa devre edebilir program şalteri ilerleyip ilerlemedigi gözlenir
 
Teşekkür ederim ustam, termostadı kısa devre yaparak başlayayım o zaman, sonucu yazarım.
 
İstanbul tarlabaşında yedek parçacıların olduğu bir altgeçit buldum. Oradan Arçelik 65'C termostadı aldım 6.5 liraya. Getirdim taktım makineye ve takıldığı durulama programına aldım, kendiliğinden ilerleyip programı bitirdi. Yani sorun çözüldü:)

65'C olan küçük soketli, 50'C olan büyük soketli aklınızda bulunsun.
 
***********************
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst