Bosch 1620 Sigorta Attırıyor

Öncelikle motor soketi üzerine su sızıntısı olabilir. Sızıntı olmadığına emin olun, zaten varsa da kireç izleriyle kendini belli eder. Ardından motoru sökerek bir bobinajcıya kontrol ettirin. Bakımı fazla tutmaz 15-20TL alırlar en fazla tahminim. Hem kömürleri de değiştirirseniz motor yenilenmiş olur, bir 10 sene daha kullanırsınız.
 
Merhaba arkadaşlar, konuyu hortlatacağım ama aynı kaçak akım rölesi attırma olayı bende de mevcut.
Öncelikle yaptığım işlemler;
Kazan motoru soketini, rezistans soketini, elektronik kart soketlerini, su boşaltma motoru soketlerini sökerek denedim. Bu şrkillerde sigorta hep attı.
Sadece makina programlayıcısındaki 4 soketten ikisini ( kırmızı ve siyah soketler ) söktüğümde sigorta atmıyor.
Sorun kesin programlayıcıdadır diyebilir miyiz ?
IMG_20190301_014814.jpg
 
Onun soketini de söktüm yine attırdı
 
kapı kilidinin soketini söktükten sonra açma kapama düğmesine basar basmazmı atıyor yoksa beyini çevirdikten sonra mı atıyor
 
Açma/kapama düğmesine basar basmaz atıyor.
Sizce sorun nerede ?

Faz/nötr arasına ölçü aletini bağlıyorum tuşa basıyorum herhangibir kısa devre de göstermiyor.
 
Merhaba. Sn. ROBİNHOOD, tek soketini çıkardığınızda elektrikten gelen faz ve metal dış borusundan olan iç kaçakla toprağı tamamlayarak bu sigortayı attırmış olmalıdır. Rezistanslarınızın birinde, metal dış borusu ile iç rezistans telleri arasında (aradaki boşlukta ise yalıtkan, yanmaz, toz halinde dolgu malzemesi bulunur) içten istenmeyen bir temas vardır. Siz açma-kapama düğmesine bastığınızda rezistansa giren faz veya nötr ucu iç temasla makinenin dış gövdesine bağlı olan toprak hattıyla elektrik devresini böylece tamamlayıp kaçak akım rölesini veya içten kısa devre oarak otomatı direk attırmış olabilir.

Rezistans açıktayken dış metal borusu ve iki elektrik giriş ucunda kaçak akım testini avometrenin omaj kısmıyla, prob uçlarını bunlara değdirerek yaparken zaten bunu bizzat görmüş olursunuz. Bir de bazen bu kaçak akımlar rezistans ancak su içinde (ıslakken)(makinenin su alan halinde) kaçak yaparak bu şartta aktif olabilir, o nedenle bu kaçak şartı da oluşturulup sağlıklı olan bir kaçak testini rezistanslar tam ıslakken de yapabilmelisiniz. Bu sıkıntının tam giderilmesi için kusurlu olan rezistansı yeni satın alınan orijinaliniyle değiştirmeniz gerekiyor, Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Bu teknik bilgi için ve zaman ayırıp anlattığınız için ayrıca teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst